Neraysho Kasanwirjo

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Neraysho Kasanwirjo

Neraysho Kasanwirjo is een Nederlandse verdediger annex middenvelder. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Feyenoord naar FC Groningen.

  • Kasanwirjo speelt momenteel voor Rapid Wien
  • De verdediger annex middenvelder is nog eigendom van Feyenoord
  • In 2023 werd hij landskampioen met de Rotterdamse club
  • Kasanwirjo speelde eerder voor Ajax en FC Groningen

Clubcarrière

Kasanwirjo werd op 18 februari 2002 geboren in Amsterdam. Hij begon zijn loopbaan in zijn geboortestad bij AVV Zeeburgia, waar hij op negenjarige leeftijd werd gescout door Ajax. In 2011 maakte hij de overstap naar De Toekomst, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. Zijn professionele debuut maakte de verdediger annex middenvelder op 18 augustus 2019 in het Keuken Kampioen Divisie-duel van Jong Ajax met NEC (3-3).

Kasanwirjo speelde 38 officiële wedstrijden voor Jong Ajax, waar hij één goal maakte. In het seizoen 2020-2021 zat hij meermaals bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht van Ajax. Een debuutwedstrijd in Ajax 1 bleef echter uit.

(Pro Shots)

FC Groningen

In de zomer van 2021 maakte Kasanwirjo de overstap naar FC Groningen. De Amsterdammer werd een vaste waarde bij de Trots van het Noorden, waar hij in ruim anderhalf jaar tijd meer dan vijftig officiële wedstrijden speelde (drie goals, één assists), In zijn tweede seizoen zakten zijn prestaties terug tot een bedenkelijk niveau, maar desondanks maakte hij in januari 2023 de overstap naar Feyenoord.

Feyenoord

Op 25 januari 2023 debuteerde Kasanwirjo voor Feyenoord, dat NEC met 2-0 wist te verslaan. De multifunctionele aanwinst fungeerde in zijn eerste maanden vooral als reservespeler. Trainer Arne Slot gunde hem wel een invalbeurt in de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-0 zege).

(Pro Shots)

Rapid Wien

In de zomer van 2023 slaagde Kasanwirjo er niet in om een prominente rol af te dwingen binnen de selectie van Feyenoord. De verdediger werd voor een jaar uitgeleend aan Rapid Wien.

Laatste update: 2 september 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie