Jakob Breum

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Jakob Breum

Jakob Breum is een Deense vleugelaanvaller. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Odense BK (OB) naar Go Ahead Eagles.

  • Breum speelt momenteel voor Go Ahead Eagles
  • In 2024 won de aanvaller de play-offs om Europees voetbal
  • Hij brak door in het shirt van Odense BK

Clubcarrière Jakob Breum

Jakob Breum Martinsen zag op 17 november 2003 het levenslicht in Odense. De rechtspoot speelde als jeugdspeler voor Ubberud IF en Næsby BK alvorens hij in 2018 neerstreek bij de lokale voetbaltrots Odense BK. Hier doorliep hij de hoogste jeugdelftallen.

Jakob Breum (Odense BK)
In actie voor Odense BK (Pro Shots)

Doorbraak bij Odense

Op 7 juni 2020 maakte Breum zijn debuut in de Superligaen-wedstrijd tegen Esbjerg fB (3-1 overwinning). Trainer Jakob Michelsen liet de aanvaller in blessuretijd invallen voor Mads Frøkjær-Jensen. Met zijn team wist hij lijfsbehoud af te dwingen, maar in het volgende seizoen werd er geen beroep meer op hem gedaan. Pas in september 2021 mocht Breum opnieuw in actie komen voor de A-selectie, maar vanaf dat moment groeide hij wel uit tot een vertrouwde naam in de wedstrijdselectie.

Breum maakte op 1 oktober 2021 zijn eerste doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Vejle BK (6-0 overwinning). Odense BK werd veroordeeld tot de play-offs om degradatie, maar kwam niet in de problemen. Dat was mede te danken aan de vleugelaanvaller, die zowel tegen FC Nordsjaelland (2-1) als Aarhus GF (1-0) het winnende doelpunt maakte. Zijn rendement nam af het seizoen 2022-2023, waardoor Breum zelfs enige tijd op de reservebank zat. Zijn teller passeerde wel de grens van vijftig officiële wedstrijden voor OB.

Jakob Breum (Go Ahead Eagles)

Europees voetbal met Go Ahead

In de zomer van 2023 maakte Breum de overstap naar Go Ahead Eagles. In zijn debuutwedstrijd tegen AZ (5-1 nederlaag) gunde trainer René Hake hem 68 minuten speeltijd. De aanvaller vierde zijn eerste doelpunt op 4 november in de uitwedstrijd tegen Vitesse, dat met 0-2 opzij werd gezet. Ook wist de Deen bij te dragen aan de overwinningen op sc Heerenveen (0-2) en RKC Waalwijk (1-0). Mede hierdoor plaatsten de Deventenaren zich voor de play-offs om Europees voetbal, dat men zelfs als winnaar afsloot.

Laatste update: 27 mei 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie