Jeffrey de Lange

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Jeffrey de Lange

Jeffrey de Lange is een Nederlandse doelman. Sinds de zomer van 2022 staat hij onder contract bij eredivisionist Go Ahead Eagles.

  • De Lange speelt momenteel voor Go Ahead Eagles
  • Hij debuteerde namens FC Twente als prof
  • In de jeugd speelde de doelman voor Ajax
  • De Lange was jeugdinternational van Nederland

Clubcarrière

De Lange zag op 1 april 1998 het levenslicht in Amstelveen. In 2004 werd hij aangemeld bij amateurclub RKVV NAS, dat in 2005 fuseerde met SV Halfweg. Via het nieuwe VV Zwanenburg speelde de doelman zich in 2006 in de kijker bij talentscouts van Ajax, waar hij tot 2017 in de jeugdopleiding actief bleef. Een gebrek aan perspectief deed De Lange besluiten om in te gaan op een contractaanbieding van FC Twente.

Debuut voor FC Twente

In eerste instantie keepte De Lange vooral in Jong FC Twente, dat aanvankelijk in de Derde Divisie speelde en later terugkeerde in de beloftencompetitie. In 2019 werd de doelman onderdeel van de A-selectie van FC Twente. Aanvankelijk fungeerde hij als stand-in voor Joël Drommel en Jorn Brondeel, maar na het vertrek van laatstgenoemde mocht de oud-Ajacied een plekje opschuiven in de pikorde.

De Lange debuteerde op 27 oktober 2020 voor de A-selectie van FC Twente, dat in het bekertoernooi met 1-3 verloor van De Graafschap. Na het seizoen 2020-2021 vertrok Drommel naar PSV, maar met Lars Unnerstall werd een nieuwe nummer één aangetrokken. Wel mocht hij op 30 oktober 2021 zijn Eredivisie-debuut maken in de uitwedstrijd tegen PSV (5-2 nederlaag). De Lange hield in zijn derde en laatste wedstrijd voor Twente de nul tegen Willem II (0-1 overwinning).

(Pro Shots)

Nummer één in Deventer

In de zomer van 2022 kreeg De Lange de mogelijkheid om eerste doelman te worden bij Go Ahead Eagles. Trainer René Hake gaf hem de voorkeur boven Erwin Mulder. Op 7 augustus debuteerde hij in de uitwedstrijd tegen AZ (2-0 nederlaag). De Deventenaren beleefden een desastreuze competitiestart met nul punten uit vijf wedstrijden, maar herstelden zich kranig. Go Ahead Eagles maakte op de slotdag van het seizoen 2022-2023 zelfs nog kans op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Een 2-0 nederlaag bij concurrent sc Heerenveen, met zijn voorganger Andries Noppert onder de lat, schoot de Europese droom aan gort.


Interlandcarrière

De Lange doorliep verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland. De stap naar Jong Oranje bleef echter uit.

Laatste update: 5 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie