Eagles-uitblinker hoopte op PSV-stunt: “95 minuten in de wedstrijd gezeten”

Foto: Eagles-uitblinker hoopte op PSV-stunt: “95 minuten in de wedstrijd gezeten”

Go Ahead Eagles-doelman Jeffrey de Lange keepte vrijdagavond een ijzersterke wedstrijd tegen PSV. De sluitpost kreeg meer dan twintig schoten op zich afgevuurd, maar moest alleen capituleren op de fraaie knal van Sergiño Dest. De Eagles-uitblinker had stiekem gehoopt daarvan te kunnen profiteren in de slotfase van het duel.

De Lange blinkt uit tegen PSV

De Lange verscheen met een glimlach op zijn gezicht voor de camera van ESPN. “We hebben 95 minuten in de wedstrijd gezeten. PSV is heel goed in alles. Ze hebben heel veel kwaliteit, maar we zaten nog in de wedstrijd en konden de gelijkmaker nog maken.” Dat het wellicht niet helemaal terecht was geweest erkende de doelman overigens ook.

De goalie viel daarnaast op in de opbouw van de Eagles, waar hij een paar keer een drukzettende PSV’er uitkapte. De beelden deden De Lange opnieuw glimlachen. “Twee kappies, ja. Dat is wat we willen. Opbouwen, risico nemen en dan erover heen spelen. Dat is lekker toch?”

Toch was De Lange, ondanks zijn vele reddingen, ook kritisch, die vond dat hij de bal van Dest had kunnen houden. “Als ik verder naar links sta, heb ik meer zicht op de bal. Dat had gekund, want de de verdedigers hielden de korte hoek dicht.” Toch hield de keeper wel een enigszins goed gevoel over aan de wedstrijd. “Je verliest 1-0 bij PSV, dat kan gebeuren. Persoonlijk heb wel een goed gevoel, ja. Ik heb een goede wedstrijd gespeeld.”

Kan De Lange nog een stapje hoger dan Eagles?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie