Degradant Vitesse schiet zich knap terug naar ‘boven de nul’

Foto: Degradant Vitesse schiet zich knap terug naar ‘boven de nul’

Nadat vorige week bekend werd dat Vitesse maar liefst 18 punten in mindering kreeg van de tuchtcommissie van de KNVB, was het officieel dat de Arnhemmers volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen. Maar de ploeg wil afscheid van de Eredivisie nemen in stijl.

Frankfurt-huurling Paxton Aaronson schenkt Vitesse zege op Fortuna

Zondagmiddag werd er namelijk even knap als verrassend gewonnen van middenmoter Fortuna Sittard. Interim Edward Sturing koos in zijn basisploeg onder meer níét voor Nicolas Isimat-Mirin, Carlens Arcus en Marco van Ginkel. Dat pakte best aardig uit, want na 22 minuten spelen kwam Vitesse dankzij huurling Paxton Aaronson op voorsprong. Na een knappe solo maakte de 20-jarige Amerikaan de 1-0.

Op slag van rust kwam Fortuna echter terug op gelijke hoogte dankzij flankspeler Inigo Cordoba. En gelijk ná de theepauze werd het ook nog eens 1-2 (strafschop benut door Justin Lonwijk). Vitesse weigerde echter de handdoek in de ring te gooien en in minuut 67 liet Van Ginkel, die net 8 minuten in het veld stond als invaller, de 2-2 noteren.

Het slotakkoord kwam van andermaal Aaronson: 3-2. Na een rode kaart voor de jonge Giovanni van der Zwam (twee keer geel) wankelde Vitesse nog wel even, maar het sleepte drie punten uit het vuur: de eerste thuiszege sinds 10 december 2023 (2-0 tegen Heracles). Daardoor gaan de Gelderlanders van -1 naar +2. Fortuna kan de nacompetitie om Europees voetbal nu definitief vergeten.

Scoreverloop

1-0 (22′) Paxton Aaronson, 1-1 (43′) Iñigo Cordoba, 1-2 (49′) Justin Lonwijk (strafschop), 2-2 (67′) Marco van Ginkel, 3-2 (75′) Paxton Aaronson.

Ga jij Vitesse missen?

  • Ja
  • Neuh
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie