PSV zet in Deventer volgende stap naar titel

PSV is ook na de 25ste speelronde in de Eredivisie nog altijd ongeslagen. De koploper maakte vrijdagavond geen fout in de uitwedstrijd tegen subtopper Go Ahead Eagles: 0-1.

Treffer Dest helpt PSV langs Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles sprak in aanloop naar deze wedstrijd het geloof in een goed resultaat uit. Logisch gezien de positie op de ranglijst, maar in de beginfase werd de thuisploeg behoorlijk overlopen door PSV. Het was aan Jeffrey de Lange te danken dat de 0-1 niet al heel snel op het scorebord verscheen. Zowel Malik Tillman en Luuk de Jong stuitte op de doelman van de Deventenaren.

In de tiende minuut viel de openingstreffer dan toch. Na een individuele actie schoot Sergiño Dest op zeer fraaie wijze raak voor PSV. Met de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund in het achterhoofd leek de formatie van trainer Peter Bosz voornemens om de genadeklap uit te delen. De Lange groeide echter uit tot uitblinker door zowel Lozano als Tillman het scoren te beletten.

Spaarzaam gevaar aan Deventer zijde

Go Ahead Eagles had in de eerste helft weinig te vertellen in aanvallend opzicht. Toch had de ploeg van René Hake zomaar op gelijke hoogte kunnen komen. Oliver Evardsen kreeg de mogelijkheid om uit te halen, maar doelman Walter Benítez onderscheidde zich met een puike redding. De eerste helft werd zodoende afgesloten met een geringe voorsprong in Eindhovens voordeel.

In de tweede helft grossierden Go Ahead Eagles en PSV niet in het creëren van kansen. De koploper werd nog wel gevaarlijk via De Jong, maar na een gepareerd schot van Lozano wist hij de rebound niet te verzilveren. Dest maakte op zijn beurt bijna ook de 0-2, ware het niet dat zijn inzet op de paal eindigde. Aan de andere kant liet de ingevallen Thibo Baeten na om de thuisploeg op gelijke hoogte te brengen. Het bleef daardoor bij één doelpunt.

PSV eindigde de wedstrijd wel in mineur. Armando Obispo kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart, waardoor de Eindhovenaren de slotfase met tien man moest zien te overleven.

Scoreverloop: 0-1 (10′) S. Dest