RKC verspeelt broodnodige zege op Utrecht

RKC Waalwijk heeft zondag averij opgelopen in de strijd tegen degradatie. De nummer zestien van de Eredivisie verspeelde tot twee keer toe een voorsprong op FC Utrecht: 2-2.

Sam Lammers maakt late gelijkmaker in Waalwijk

In het eerste half uur maakte RKC een prima indruk. Chris Lokesa dacht de Waalwijkers op voorsprong te zetten, maar had de pech dat Nick Viergever de lijn van de lijn haalde én dat de vlag van de assistent-scheidsrechter in de lucht ging. In de 26ste minuut maakte de thuisploeg alsnog de 1-0 via David Min, die ontsnapte aan de buitenspelval en knap raak schoot.

FC Utrecht voerde tijdens de eerste helft de druk op. Een slechte pass van Thierry Lutonda bleef echter zonder consequenties, waar RKC-doelman Etienne Vaessen met een cruciale ingreep Sam Lammers van scoren af wist te houden. Pas in de 61ste minuut viel de logische gelijkmaker. Lutonda verloor Can Bozdogan uit het oog, waardoor laatstgenoemde simpel de 1-1 binnen kon tikken.

RKC geeft ook 2-1 uit handen

Vijf minuten na de gelijkmaker nam RKC opnieuw de leiding. Min liet zich opnieuw gelden door de ingevallen Richionell Margaret te lanceren, die op zijn beurt doelman Vasilios Barkas door de benen passeerde: 2-1. Zijn treffer leek voldoende voor een broodnodige zege in de strijd om (directe) lijfsbehoud, maar zwak ingrijpen van de verdediging gaf Sam Lammers vlak voor tijd de kans om de 2-2 binnen te werken.

Lammers dacht de Domstedelingen zelfs nog de volle winst te bezorgen, maar de assistent-scheidsrechter constateerde buitenspel. Zijn late gelijkmaker zal desondanks als een nederlaag aanvoelen voor RKC. De manschappen van Henk Fraser blijven hierdoor steken op plek zestien, waardoor de gevreesde play-offs dreigen.

Scoreverloop: 1-0 (26′) D. Min, 1-1 (61′) C. Bozdogan, 2-1 (66′) R. Margaret, 2-2 (84′) S. Lammers