Historische hongerzucht Real Madrid kent nog geen einde

Foto: Historische hongerzucht Real Madrid kent nog geen einde

Real Madrid is bezig aan een historische cyclus dat bekroond moet worden met het winnen van de Champions League op 1 juni. Op weg naar 25 titels in tien jaar tijd lijkt er maar geen einde te komen aan deze koninklijke hongerzucht. Voorafgaand aan een nieuwe zomerse kwaliteitsimpuls lijkt Real Madrid sterker dan ooit als de baas van Spanje en Europa.

Inside: Real Madrid wordt alleen maar sterker op weg naar 25ste titel in tien jaar

Dat Real Madrid de baas is van Spanje werd vier speelrondes voor het einde officieel met het kampioenschap van LaLiga. Girona FC probeerde als stuntploeg het Real nog lastig te worden, maar in de onderlinge duels was het verschil zeer groot. Real maakte zich niet druk dat de tweede club uit Catalonië plots bovenaan stond. De Koninklijke raakte als vanouds langzaam op stoom en is naar de winterstop niet te houden. De kop werd gepakt en de concurrentie raakte steeds verder achterop, totdat zij achteruitkijkend niet meer te zien waren.

Ook in de Champions League is Real Madrid (al jaren) de baas. Het vertrek van sterspeler en Mister Champions League Cristiano Ronaldo liet zich maar kort voelen. Twee jaar geleden kroonde de club uit de Spaanse hoofdstad zich voor de vijftiende keer tot beste van Europa. De kern van de huidige selectie en technische staf met Carlo Ancelotti aan het roer was verantwoordelijk voor deze Decimoquinta. Na de geweldige wedstrijden tegen Bayern München en Manchester City ligt straks op 1 juni tegen Borussia Dortmund la Decimosexta voor het grijpen.

Real Madrid heeft niet te stillen prijzenhonger

In Spanje raken ze er niet over uitgesproken. De oppermachtige uitstraling van Real Madrid in het thuisland en nog belangrijk, in Europa. Het is geen toeval dat Joselu in de slotfase met twee doelpunten in een paar minuten de wedstrijd tegen Bayern en het Santiago Bernabéu op de kop zette. Niet alleen omdat de supersub een handje heeft van het maken van doelpunten in slotfases, ook omdat Real Madrid nooit opgeeft. De honger lijkt daar niet te stillen.

In Spanje kijken ze daar vol verwondering naar, al wordt er vanuit FC Barcelona met argusogen gekeken naar de prestaties van de aartsrivaal. Met veel jaloezie wordt naar het kapitaalkrachtige Real gekeken dat zojuist het Bernabéu weer in stijl heeft opgeknapt en de knappe prestaties aaneen blijft rijgen. Dat vele geld heeft Real op de juiste (koninklijke) manieren verdiend, met vooral slim handelen op de transfermarkt en natuurlijk alle winstpremies in de verschillende competities. Volgens Barcelona riekt alles naar omkoping en het afgekeurde doelpunt van Matthijs de Ligt zou daar weer een klinkend voorbeeld van moeten zijn. In Spanje gaat het al snel over matchfixing in welke vorm dan ook als de prestaties niet aanstaan. Barcelona weet niet hoe de mond te houden nu de club zelf nog steeds verwikkeld zit in het scheidsrechtersomkoopschandaal Casa Negreira.

Joselu brengt Estadio Santiago Bernabéu in extase met zijn twee late doelpunten tegen Bayern München.

Real Madrid bezig aan beste cyclus sinds oprichting in 1902

Feit blijft dat Real Madrid sinds april 2014 liefst 24 titels heeft gewonnen. Daar zaten liefst 5 Champions Leagues bij (van La Décima naar La Decimoquinta). Eveneens 5 keer was Real Madrid de allerbeste van de wereld en de Europese Supercup ging 4 keer naar Real. In Spanje werd LaLiga 4 keer gewonnen en ook de Supercopa kwam 4 keer op naam van Real Madrid. Het meest kritische kunnen we zijn op de prestaties in de Copa del Rey, die in tien jaar tijd slechts 2 keer werd gewonnen. Al met al een tienjarige prijzenkast waar je u tegen zegt. De beste cyclus sinds de oprichting van Real Madrid in 1902.

Ancelotti was er in april 2014 bij toen Real Madrid de Copa won en destijds ook nog de Champions League, Europese Supercup en WK voor clubs won. Ancelotti hoopt op 1 juni zijn terugkeer in 2021 te bekronen met zijn derde CL-titel met Real Madrid. President Florentino Pérez is in zijn nopjes met Ancelotti. Beide heren blijven ook op hun respectievelijke leeftijden van 77 en bijna 65 honger hebben naar meer succes. Pérez mag ook best blij met zichzelf zijn. De koninklijke clubvoorzitter heeft zijn legendarische voorganger Santiago Bernabéu (inderdaad diegene waarnaar het stadion is vernoemd) gepasseerd qua titels. Pérez heeft nu 34 keer iets gewonnen met Real, Bernabéu 33. De echte Madrileen heeft ten opzichte van zijn voorganger die in de jaren 50 en 60 furore maakte nog wel wat Primera División-titels in te halen: 7-16. Ook 1 juni kan een speciale dag worden voor Pérez als hij de eerste voorzitter kan worden met 7 Champions League/Europa Cup 1-titels.

Prijzen Real Madrid sinds april 2014

PrijsGewonnen inAantal
LaLiga2017, 2020, 2022, 20244
Supercopa de España2017, 2020, 2022, 20244
Copa del Rey2014, 20232
Champions League2014, 2016, 2017, 2018, 20225
WK voor clubs2014, 2016, 2017, 2018, 20225
Europese Supercup2014, 2016, 2017, 20224

Aanvoerders Nacho en Modric op weg naar record

In de selectie van Real Madrid zit het met de ervaring qua prijzen winnen ook wel goed. Want niet alleen op clubhistorisch gebied en op trainers en voorzittergebied blijft Real geschiedenis schrijven. Luka Modric en Nacho Fernández hebben allebei al 25 prijzen gewonnen met Real Madrid. Evenveel als huidige recordhouders Marcelo en Karim Benzema. Met de eventuele Champions League-titel breekt het ervaren duo dat record. Ook komen zij dan op gelijke hoogte met Real Madrid-legende Paco Gento die 6 keer de Europa Cup 1 won.

Nieuwe Galácticos moeten worden aangevuld met Mbappé en Davies

De zesde Champions League-titel ligt dus voor het grijpen voor de aanvoerders van Real Madrid. De spelers die allebei een aflopend contract hebben deze zomer. Vertrekken deze nieuwe clubiconen door de voordeur of plakken zij er nog een jaar aan vast in Madrid. Pérez is namelijk al weer druk bezig met de nieuwe Galácticos van komende zomer. Kylian Mbappé is zo goed als rond en ook Alphonso Davies moet naar de Spaanse hoofdstad komen. De rappe Canadese wingback deed Real nog even pijn, maar tegen de prijzenhonger van Real Madrid is niets en niemand voorlopig opgewassen. Met nieuwe sterren als Jude Bellingham, Vinícius Júnior, Rodrygo, Eduardo Camavinga, Aurélien Tchouaméni, Brahim Díaz en Arda Güler zijn er nog genoeg nieuwe monden te vullen met prijzen. En dan moeten Mbappé en Davies nog komen.

Welke club is de beste aller tijden?

  • Real Madrid
  • FC Barcelona
  • AC Milan
  • Bayern München
  • Manchester United
  • Ajax
  • Andere club
309+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie