‘Ajax heeft trainer beet, óók slecht nieuws’

Foto: ‘Ajax heeft trainer beet, óók slecht nieuws’

Francesco Farioli lijkt de nieuwe trainer van Ajax te gaan worden. Lijkt, want er is absoluut nog geen akkoord tussen de beide partijen, maar volgens Voetbal International verlopen de gesprekken wel op een goede manier én is er vertrouwen in een goede afloop. Maar er is ook slechts nieuws…

‘Francesco Farioli dicht bij Ajax’

De Amsterdammers voerden in het recente verleden al gesprekken met Farioli en na de afzegging van Graham Potter is het grote praten opnieuw begonnen. “Met Farioli verlopen de gesprekken goed”, aldus het bovengenoemde blad. “Ook hij past qua filosofie en werkwijze goed in de schets van Ajax. Met OGC Nice heeft Farioli zijn doelstelling, een plek in de top zes en daarmee een Europees ticket, behaald. Deze week spelen de Fransen hun laatste twee competitieduels, waarin ook het behalen van de derde plaats nog mogelijk is.”

Géén Chivu

Ajax en Farioli zijn dus met elkaar in gesprek, maar waarover dan? “Ajax en Farioli praten nog over belangrijke voorwaarden, waaronder de invulling van de technische staf.” Wat dat betreft is er echter ook slecht nieuws: “Dave Vos zal daar een prominente rol in krijgen, maar de komst van Cristian Chivu lijkt een lastig verhaal te worden. De oud-verdediger van Ajax en huidige jeugdtrainer van Internazionale was ook in beeld als assistent-trainer, maar komt er niet uit met de club over een terugkeer. Dat heeft ook met de financiële (on)mogelijkheden van Ajax te maken.”

We kunnen snel meer nieuws verwachten: “Met Farioli hoopt Ajax er deze week dus wel uit te komen. Wanneer de Eredivisie en de Ligue 1 volgende week klaar zijn, zou de Italiaanse oefenmeester dan naar Amsterdam kunnen komen.”

Goede keuze?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
3758+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie