Arsenal slaat grote slag in North London Derby

Arsenal heeft zondagmiddag een grote slag geslagen in de Engelse Premier League. De titelkandidaat boekte een fraaie 2-3 overwinning op het veld van aartsrivaal Tottenham Hotspur, na een 0-3 voorsprong.

Arsenal zegeviert op bezoek bij Tottenham Hotspur

Arsenal tankte afgelopen dinsdag al zelfvertrouwen dankzij een 5-0 overwinning op Chelsea. Tegen Tottenham hadden de manschappen van manager Mikel Arteta een kwartier nodig om de ban te breken. Vanuit een hoekschop van Bukayo Saka werkte Pierre-Emile Højbjerg de bal onfortuinlijk tegen de touwen.

In de 23ste minuut dacht Spurs op gelijke hoogte te komen. Micky van de Ven kreeg de bal voor zijn voeten en werkte doeltreffend af, maar de VAR constateerde buitenspel. Kort daarna smeekte de thuisclub tevergeefs om een strafschop. In plaats van 1-1 liep Arsenal dankzij Saka echter uit naar 0-2.

Spurs maakt het tóch spannend

Nog voor rust knikte Kai Havertz een hoekschop tegen de touwen, waardoor Arsenal met een 0-3 voorsprong de kleedkamer in mocht. In de tweede helft bleek Tottenham weinig geleerd te hebben van deze tegentreffers. Takehiro Tomiyasu scoorde bijna ook vanuit een standaardsituatie, maar hij kopte vogelvrij over.

Tottenham wist de eer nog wel te redden na ruim een uur spelen. Cristian Romero profiteerde van een misser van doelman David Raya, die vlak voor tijd ook nog moest vissen na een strafschop van Heung-Min Son. Verder dan 2-3 kwam de thuisclub echter niet.

The Gunners staan dankzij deze triomf vier punten los van Manchester City, dat wel twee wedstrijden tegoed heeft. Spurs loopt daarentegen averij op in de strijd om plek vier.

Scoreverloop: 0-1 (15′) P. Højbjerg, 0-2 (27′) B. Saka, 0-3 (38′) K. Havertz, 1-3 (64′) C. Romero, 2-3 (86′) H. Son