Armando Obispo

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Armando Obispo

Armando Obispo is een Nederlandse centrale verdediger. In het seizoen 2022-2023 komt hij uit voor PSV, waar hij ook de jeugdopleiding heeft doorlopen.

  • Obispo speelt momenteel voor PSV
  • De verdediger doorliep de jeugdopleiding in Eindhoven
  • In 2018 werd hij landskampioen
  • In het seizoen 2019-2020 speelde hij op huurbasis voor Vitesse

Clubcarrière

Obispo zag op 5 maart 1999 het levenslicht in ‘s-Hertogenbosch, in de volksmond beter bekend als Den Bosch. Opgroeien deed hij in Boxtel. Hij begon zijn voetbalcarrière bij de amateurs van LSV en ODC, maar maakte als F-pupil al de overstap naar de voetbalacademie van PSV. Samen met Cody Gakpo doorliep de verdediger de volledige jeugdopleiding in Eindhoven.

Halve doorbraak bij PSV

Obispo maakte op 16 september 2016 zijn debuut in het betaald voetbal. In het shirt van Jong PSV mocht de verdediger meteen negentig minuten aantreden tegen FC Dordrecht, dat met 3-2 opzij werd gezet. Obispo speelde dat seizoen nog drie seizoenen in de Eerste Divisie om vanaf de zomer 2017 een vaste waarde te worden voor de Eindhovense beloften. Trainer Dennis Haar verkoos hem zelfs tot aanvoerder.

Met zijn ontwikkeling bij PSV speelde Obispo zich in de kijker bij binnen- en buitenlandse clubs. Zijn in 2018 aflopende contract wekte daarbij de aandacht, maar in november 2017 besloot hij alle speculaties weg te nemen door zijn contract te verlengen tot medio 2021. Trainer Phillip Cocu beloonde hem enkele maanden later met een promotie naar de A-selectie, waar hij op 17 maart 2018 zijn debuut maakte in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Daarmee had hij een aandeel in de behaalde landstitel.

De ontwikkeling van Obispo stokte in het seizoen 2018-2019. De centrale verdediger kreeg in de hoofdmacht welgeteld twintig speelminuten in de KNVB Beker tegen RKC Waalwijk, dat in de verlenging met 2-3 te sterk bleek. Obispo zat wel veelvuldig bij de wedstrijdselectie van PSV 1, maar de consequentie was wel dat hij meestal niet beschikbaar was voor Jong PSV. De getalenteerde Brabander belandde zodoende tussen wal en schip.

Jaartje Vitesse

In de zomer van 2019 besloot Obispo zich door PSV te laten verhuren aan competitiegenoot Vitesse. De verdediger debuteerde op 3 augustus in de thuiswedstrijd tegen Ajax (2-2) en bleef nadien basisspeler onder Leonid Slutsky, die hem net als diens opvolger Edward Sturing vrijwel elke week opstelde. In totaal kwam Obispo tot 28 officiële wedstrijden voor de Arnhemmers, waarvan 26 in de Eredivisie.

(Pro Shots)

Terug naar PSV

PSV was tevreden over Obispo, die onder trainer Roger Schmidt een kans kreeg om zich te bewijzen. Zijn terugkeer werd niet meteen een succes. De verdediger stond een groot deel van het seizoen buitenspel door een serieuze peesblessure en kreeg daardoor pas in de laatste maanden van het seizoen speeltijd. Obispo speelde uiteindelijk vijf Eredivisie-wedstrijden voor PSV in 2020-2021.

Het seizoen 2021-2022 verliep voor Obispo wél redelijk naar wens. Schmidt had weliswaar een voorkeur voor het centrum met Olivier Boscagli en André Ramalho, maar door blessures en tactische keuzes werd de verdediger regelmatig ingezet bij PSV. Met de Eindhovenaren wist hij zowel de Johan Cruijff Schaal als de TOTO KNVB Beker te winnen ten koste van Ajax, al ging de bekerfinale door een blessure aan hem voorbij.

(Pro Shots)

Voor Obispo verliep het seizoen 2022-2023 op een soortgelijke wijze. Hij veroverde een vaste basisplaats onder Ruud van Nistelrooij, maar moest de slotfase van het seizoen opnieuw missen door blessureleed. Ook ditmaal ging er een streep door de bekerfinale tegen Ajax (winst na strafschoppen).


Interlandcarrière

Obispo doorliep vanaf de Onder 15 alle jeugdteams van Nederland. Debuteren voor het grote Oranje deed hij vooralsnog niet.

Laatste update: 30 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie