Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege

Feyenoord heeft met een overwinning op Go Ahead Eagles ervoor gezorgd dat PSV het kampioensfeestje nog even moet uitstellen. Het duel eindigde in Deventer in een 1-3 eindstand.

Eigen doelpunt en aansluitingstreffer Go Ahead Eagles

De ploeg van Arne Slot, die hard op weg is om naar Liverpool te gaan, kreeg in de eerste helft een aantal grote kansen en kwam binnen een half uur al op een voorsprong te staan. Een eigen doelpunt van Jeffrey de Lange zorgde ervoor dat Feyenoord tegen Go Ahead Eagles makkelijker kon voetballen.

Vlak daarna maakte Luka Ivanusec er 0-2 van. De aanvaller schoot de bal overtuigend van de rand van het zestienmetergebied tegen de touwen aan. Feyenoord leek daardoor met een ruime voorsprong te kunnen rusten, maar niets was minder waar. Oliver Edvardsen maakte namelijk de aansluitingstreffer: 1-2.

Feyenoord loopt in Deventer verder uit

Hoewel Feyenoord na de theepauze het betere van het spel bleef houden en Go Ahead Eagles nauwelijks tot kansen kwam, bleef het door de geringe voorsprong spannend in Deventer. Ayase Ueda maakte twintig minuten voor tijd daar echter een einde aan, nadat Calvin Stengs een uitstekende assist afleverde.

Feyenoord keerde daardoor met een 1-3 overwinning huiswaarts en kan met een verschil van 9 punten ten opzichte van PSV, met nog drie speelronden te gaan, een landstitel op haar buik schrijven. De ploeg van Peter Bosz moet echter nog een week wachten totdat de club het kampioenschap officieel mag vieren.

Scoreverloop: 0-1 (25′) Jeffrey de Lange (e.d.), 0-2 (33′) Luka Ivanusec, 1-2 (45′) Oliver Edvardsen, 1-3 (69′) Ayase Ueda