Go Ahead profiteert niet, discutabel moment Nijhuis

Go Ahead Eagles heeft op zondagmiddag niet geprofiteerd van de grote nederlaag van ‘concurrent’ bij Ajax in De Klassieker tegen Feyenoord (6-0). De Deventenaren hadden dichterbij kunnen kruipen, maar wisten niet van Almere City FC te winnen in de eigen Adelaarshorst. Scheidsrechter Bas Nijhuis speelde een discutabele rol in de partij, die in 1-1 eindigde.

Go Ahead Eagles-Almere City FC 1-1

De Eagles schoten uit de startblokken tegen Almere en kwamen na een minuut of elf spelen al op voorsprong. Aanvankelijk trad doelverdediger Samuel Şahin-Radlinger nog reddend op na een schot van dichtbij, maar de rebound was wel besteed aan Oliver Edvardsen. Lang kon de ploeg van trainer René Hake echter niet genieten van de voorsprong, want een tiental minuten later werd het al weer gelijk: Thomas Robinet, die eerder al de paal had geraakt, kopte de gelijkmaker binnen.

Vlak na de pauze kreeg diezelfde Robinet dé mogelijkheid om het allemaal nog wat erger te maken voor Go Ahead, maar zijn schot verdween over het doel van goalie Jeffrey de Lange, zonder dat de sluitpost in actie hoefde te komen. Daarna leek Yoann Cathline te scoren, maar zijn goal werd afgevlagd wegens buitenspel.

Schwalbe of toch een pingel?

In de tweede helft golfde het spel op en neer in de Adelaarshorst en kregen beide ploegen kansen. Cathline bijvoorbeeld, die zijn poging echter verijdeld zag worden. Daarna kreeg Jakob Breum een gele kaart voor een schwalbe, maar het was de vraag of het wel theater was. Nijhuis werd nog naar het scherm geroepen door de videoscheidsrechter van dienst, maar de leidsman wilde niets weten van een strafschop. Aan het einde van de wedstrijd was Finn Stokkers nog dicht bij een doelpunt, maar wéér lag Şahin-Radlinger in de weg, hij tikte de vrije trap van de Go Ahead-speler tegen de paal.

Scoreverloop: 1-0 (11′) O. Edvardsen, 1-1 (23′) T. Robinet