Thomas Robinet

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Thomas Robinet

Thomas Robinet is een Franse aanvaller. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van het Belgische KV Oostende naar Almere City FC.

  • Robinet speelt momenteel voor Almere City FC
  • De aanvaller brak door in het shirt van FC Sochaux
  • Hij maakte furore in de lagere divisies van Frankrijk
  • Robinet is een voormalig Frans jeugdinternational

Clubcarrière

Robinet werd op 18 augustus 1996 op de wereld gezet in het Franse Saint-Priest, onder de rook van Lyon. De rechtsbenige aanvaller verscheen namens FCO Chandieu voor het eerst binnen de lijnen van het voetbalveld. Zijn carrière loodste hem vervolgens via Olympique Lyon en AS Saint-Priest naar FC Sochaux.

Debuut voor Sochaux

Met het tweede team van FC Sochaux debuteerde Robinet in de Franse CFA (de huidige Championnat National 2). Zijn officiële debuut voor de hoofdmacht maakte de spits op 31 juli 2015 in de doelpuntloze uitwedstrijd tegen Clermont Foot. Hij speelde in het seizoen 2015-2016 in totaal zestien officiële wedstrijden voor Les Lionceaux, dat in de halve finale van de Coupe de France werd gestuit door Olympique Marseille (0-1 nederlaag). In die wedstrijd bleef Robinet overigens de volle negentig minuten op de reservebank.

Robinet debuteerde niet alleen tegen Clermont Foot, maar maakte ook zijn eerste doelpunt tegen diezelfde club. Op 12 augustus 2016 raakte de aanvaller verlost van de hatelijke nul door de score te openen. Hij wist daarmee bij te dragen aan een 1-2 overwinning. Robinet bleef tot de zomer van 2019 actief voor de club, waar hij vijf doelpunten en drie assists produceerde in 91 officiële wedstrijden.

Trefzeker op derde niveau

In de zomer van 2019 maakte Robinet een transfervrije overstap naar de Franse derdeklasser FC Villefranche Beaujolais. In zijn debuutwedstrijd tegen US Boulogne werd de spits meteen matchwinner (1-0). Met negen doelpunten en drie assists in 23 officiële wedstrijden bewees hij in het seizoen 2019-2020 zijn waarde voor de club. Dubbele cijfers lonkten, maar door de uitbraak van de coronapandemie werd het Franse voetbalseizoen voortijdig beëindigd.

Robinet maakte al na één seizoen de overstap naar competitiegenoot Stade Lavallois. Met dertien doelpunten en zes assists in 34 officiële wedstrijden was de aanvaller hier nóg beslissender. Op 27 november 2020 maakte hij een hattrick in de thuiswedstrijd tegen FC Sète 34 (4-2 overwinning). Robinet koos medio 2021 wéér voor een transfer en streek ditmaal neer bij LB Châteauroux, waar hij in 36 wedstrijden maar liefst negentien keer het net wist te vinden.

Via Oostende naar Nancy

De doeltreffendheid van Robinet leverde in de zomer van 2022 andermaal een transfer op. Hij verdiende een vierjarig contract bij het Belgische KV Oostende, dat hem in het seizoen 2022-2023 verhuurde aan AS Nancy. In zijn debuutwedstrijd tegen Le Mans FC (2-0 zege) was de nieuwkomer meteen beslissend met één doelpunt en een assist. Robinet bleek in het Nancy-shirt iets minder dodelijk dan in voorgaande jaren, maar produceerde desalniettemin acht doelpunten in 27 officiële wedstrijden.

Transfer naar Almere City

Voor KV Oostende speelde Robinet in de praktijk geen enkele wedstrijd. In de zomer van 2023 maakte de spits wederom een transfer, met ditmaal promovendus Almere City FC als nieuwe werkgever. Op 13 augustus speelde hij mee in de eerste Eredivisie-wedstrijd uit de clubgeschiedenis (1-4 nederlaag tegen FC Twente). Zes dagen later maakte Robinet zijn eerste doelpunt op Nederlandse bodem, maar daarmee kon hij een 2-1 nederlaag bij Fortuna Sittard niet afwenden. Zijn tweede treffer in Almere-tenue leverde wél een zege op (0-2 bij FC Utrecht).

In het shirt van Almere City FC (Pro Shots)

Interlandcarrière

Robiney speelde twee interlandwedstrijden voor Frankrijk onder 17 jaar, waarvoor hij in januari 2013 debuteerde. Ook mocht hij viermaal opdraven voor de Onder 20-selectie van zijn geboorteland (één doelpunt).

Laatste update: 6 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie