Almere City vernedert kansloos Vitesse in degradatiekraker

Foto: Almere City vernedert kansloos Vitesse in degradatiekraker

Almere City heeft in de degradatiekraker met ruime cijfers afgerekend met Vitesse. De thuisploeg speelde met meer energie dan de Arnhemmers, en toonde zich duidelijk effectiever. Hierdoor gaat Vitesse de winterstop in als gedeelde hekkensluiter.

Almere scoort op de juiste momenten tegen armetierige Arnhemmers

Het duel tussen Almere City en Vitesse was er een tussen de nummer zestien en zeventien van de Eredivisie. Door de onverwachte overwinning zaterdagavond van FC Volendam bij sc Heerenveen, stond er nog wat extra druk op deze degradatiekraker. De thuisploeg verloor de laatste drie duels op rij met ruime cijfers, terwijl bij de Arnhemmers in zware tijden vorige week eindelijk weer een driepunter werd genoteerd. Alex Pastoor verraste door onder meer Damien van Bruggen en Rajiv Van la Parra op de bank te zetten.

In de beginfase startte Vitesse wat feller. Million Manhoef kreeg daarbij twee mogelijkheid, maar vond beide keren doelman Nordin Bakker op zijn weg. Tussendoor stichtte Kornelius Hansen namens de gastheren gevaar, de inzet van de Deen ging echter net naast. Pastoor oogde ontevreden over de beginfase van zijn ploeg, na een klein half uur kon het door het nodige fortuin wel juichen. Jochem Ritmeester van de Kamp opende met een goede lange bal naar de linkerkant. Yoann Cathline kampte naar binnen, maar zijn schot was niet bepaald zuiver. Eloy Room ging echter in de fout, mede door een stuit: 1-0.

2-0 bij rust

Almere kreeg wat betreft veldspel steeds meer inbreng. Room kon even later wel redden op een verraderlijk schot. Vlak voor rust verdubbelde de thuisploeg echter alsnog de marge. Vitesse kreeg de bal niet weg, terwijl ook Almere ‘m niet langere tijd in bezig kon houden. Via een gelukje kwam Yann Kitala in balbezit, maar de Franse aanvaller maakte er het maximale van. Met een geplaatste schuiver in de verre hoek liet hij de international van Curaçao kansloos. Zo ging Almere met een 2-0 tussenstand rusten, een ietwat vertekend beeld van de wedstrijd.

Uitslag loopt op

Na rust ging Vitesse wel op jacht naar de aansluitingstreffer, maar echt grote kansen creëerde het niet. Almere was uiteraard tevreden over de tussenstand, al loerde het stiekem ook op een derde treffer. Edward Sturing wilde iets forceren en bracht met Amine Boutrah, Mathijs Tielemans en Joel Voelkerling Persson drie verse krachten. Het leek het gewenste effect te sorteren: de Arnhemmers werden wat gevaarlijker. Net toen ze er weer even in begonnen te geloven viel de genadeklap. Peer Koopmeiners slingerde een vrije trap vanaf de linkerkant perfect strak voor, Joey Jacobs hoefde van dichtbij enkel zijn hoofd tegen de bal te zetten: 3-0.

Daar bleef het niet bij voor Vitesse, dat hard op de broek zou krijgen. Dit keer schoot Koopmeiners een vrije trap vanaf de rechterkant voor. Na een flipperkast rond de zestien meter schoot Álvaro Peña raak in de verre hoek: 4-0. Zo was de vernedering voor de bezoekers compleet, die in de blessuretijd nog een strafschop kregen na een overtreding op Ritmeester van de Kamp. Room stopte de laatste twee duels penalty’s, maar tegen de inzet van Thomas Robinet bleek hij kansloos: 5-0. Door de drie punten stijgt Almere naar de veertiende plaats, al komt Heracles straks nog in actie. Vitesse blijft in punten gelijk met Volendam, op de laatste plaats in de Eredivisie.

Scoreverloop: 1-0 (28′) Y.Cathline, 2-0 (43′) Y.Kitala, 3-0 (82′) J.Jacobs, 4-0 (87′) A.Peña, 5-0 (90+4′) T.Robinet

Had je dit verwacht?

  • Jawel
  • Nee, zeker niet
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie