Peer Koopmeiners heeft laatste duel voor Almere City al gespeeld

Foto: Peer Koopmeiners heeft laatste duel voor Almere City al gespeeld

Peer Koopmeiners komt dit seizoen niet meer in actie. De middenvelder van Almere City heeft drie wedstrijden schorsing gekregen, waarvan één voorwaardelijk, voor zijn rode keert tegen sc Heerenveen. Daardoor heeft de AZ-huurling zijn laatste duel voor de Flevolanders al gespeeld.

Door schorsing kan AZ-huurling Peer Koopmeiners niet meer in actie komen voor Almere City

Koopmeiners kreeg vrijdagavond in de slotfase tegen de Friezen de rode prent gepresenteerd, en moet nu op de blaren zitten. Trainer Alex Pastoor kan in de laatste twee duels van het seizoen met Ajax (uit) en NEC (thuis) niet beschikking over de 24-jarige controleur. De KNVB schorste hem drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. “Koopmeiners heeft zijn laatste duel voor Almere City gespeeld. De AZ-huurling kreeg in het duel met sc Heerenveen een directe rode kaart en is voor drie duels uitgesloten waarvan een voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar”, meldde de voetbalbond maandag.

Bijna zeker van handhaving

Almere City is dicht bij handhaving tijdens het eerste seizoen ooit op het hoogste niveau. Door de verrassende 0-5 zege van RKC Waalwijk bij Heracles Almelo is er nog een kleine kans dat de Zwarte Schapen in degradatiezorgen komt. Mocht Excelsior maandagavond niet weten te weten van NEC is Almere City alsnog verzekerd van nog een seizoen in de Eredivisie.

Koopmeiners had ongetwijfeld op een ander afscheid gehoopt. De huurling zal deze zomer weer terugkeren naar AZ. De Alkmaarders leenden de Amsterdammer uit om vlieguren te maken. Dat lukte goed met 31 Eredivisie-duels, waarin hij goed was voor 9 assists. In de tweede seizoenshelft van vorig seizoen kwam Koopmeiners op huurbasis uit voor Excelsior.

Zie je in hem een basisklant van AZ?

  • Zeker wel
  • Nee, komt net te kort
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie