Steijn-criticaster vertrekt bij Almere City

Foto: Steijn-criticaster vertrekt bij Almere City

De wegen van Clubpsycholoog Annemieke Zijerveld en Almere City gaan scheiden. Zijerveld heeft dat zelf bekendgemaakt via haar eigen social media. De psychologe zorgde afgelopen seizoen voor de nodige ophef na keiharde kritiek aan het adres van toenmalig Ajax-trainer Maurice Steijn.

Zijerveld neemt afscheid van Almere City

“Wauw, wat een rit was het en wat een mooie herinneringen zijn er gemaakt”, begint Zijerveld haar bericht op haar X-account. “oen ik twee seizoenen geleden naar Almere City kwam, had de ploeg het moeilijk in de eerste divisie. Nu is de ploeg in de eredivisie gebleven op de prachtige plek nummer 13.”

Zijerveld zegt trots te zijn op de spelers waar ze mee samengewerkt heeft. “Echte professionals en de sterkste krijgers die je ooit zult ontmoeten. Ik heb het voorrecht gehad om mijn tijd met jullie door te brengen! Jullie zijn in mijn hart getatoeëerd! Ik hou van jullie allemaal.”

Harde kritiek op Steijn

In oktober van vorig jaar raakte Zijerveld in opspraak na de uitspraken over Steijn die ze had gedaan in De Perstribune van Radio 1. “Mijn handen jeuken als ik Ajax zie spelen. De spelers zijn ontzettend onzeker, ik zie eigenlijk zelfs dat ze gebroken zijn. Dat komt door de trainer en de staf. Hun gedrag stoort me het meeste. Ik zie zwak leiderschap, gefrustreerd gedrag vanaf de bank. Ik zie ze soms de handen voor de ogen slaan, neerslachtig gedrag. En dat terwijl spelers juist vertrouwen moeten tanken bij de stafleden.”

Volgens Zijerveld oogde Steijn als ‘een dood vogeltje’ op de bank bij Ajax. “Ik erger me er enorm aan dat er totaal geen voortrekkersrol is van de trainers. Als je het zelf niet uitstraalt, hoe kun je het dan van de spelers verwachten. Het doet pijn als ik ernaar kijk.” Steijn moest uiteindelijk ook vertrekken bij Ajax vanwege zwaar tegenvallende resultaten. Hedwiges Maduro was op dat moment assistent, die Zijerveld nog kent van haar periode bij Almere. Een nieuwe hereniging tussen de twee komt er nu echter niet.

Gingen de uitspraken van Zijerveld te ver?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie