Maduro: ‘Sommige dingen kan ik niet op tv zeggen, maar…’

Foto: Maduro: ‘Sommige dingen kan ik niet op tv zeggen, maar…’

Hedwiges Maduro verlaat Ajax na dit seizoen voor Almere City, waar hij hoofdtrainer gaat worden ter opvolging van Alex Pastoor. In Amsterdam kende hij als rechterhand van Maurice Steijn en daarna John van ‘t Schip een bijzonder roerige tijd.

Hedwiges Maduro sluit roerige periode bij Ajax af voor Almere City

“Uiteindelijk is het een moeizaam seizoen geweest bij Ajax, voor iedereen”, vertelt Maduro bij de NOS. “Ik heb veel geleerd dit jaar, dus dat neem ik allemaal mee naar de toekomst. Uiteindelijk is het voor iedereen een heel moeizaam jaar geweest, maar je moet er ook van leren. Sommige dingen kan ik natuurlijk niet hier op televisie zeggen, maar ik heb enorm veel geleerd, zeker met betrekking tot hoe het kan zijn op de achtergrond. Hoe alles kan werken, bijvoorbeeld de samenwerking met de technisch directeur, de hoofdtrainer. Zulke dingen allemaal. Die gaan me helpen in de toekomst.”

Voor Almere was het een uitstekend debuutseizoen in de Eredivisie, maar het is een ongeschreven regel dat seizoen twee vervolgens erg zwaar wordt. Maduro daarover: “Je denkt er wel over na, maar uiteindelijk heb je heel veel vertrouwen in de club en de werkwijze van de club. Ik ben erbij geweest waar de club naartoe wil qua plannen, dus die ken ik heel goed. Vandaar ook het vertrouwen dat Almere City elk jaar probeert te groeien en ook nu weer, komend seizoen. Dat is dus de uitdaging en daarvoor heb ik gekozen.”

In Almere was het altijd al het plan dat Maduro uiteindelijk Pastoor op zou gaan volgen. “Dit was het oorspronkelijke plan bij Almere, dat ik het dit seizoen zou overnemen als hoofdcoach. Ik ben blij dat ik dat plan nu weer kan volgen.”

Maduro gaat slagen bij Almere

  • Ja, denk ik wel
  • Nee, denk ik niet
371+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie