Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Steijn-basher’ neemt het op voor Maduro: “Totaal onjuist”

Foto: ‘Steijn-basher’ neemt het op voor Maduro: “Totaal onjuist”

Sportpsychologe Annemieke Griffin-Zijerveld heeft te kennen gegeven een lastige periode te hebben doorgemaakt na haar uitspraken over de Ajax-staf, die ze eerder dit seizoen deed op Radio 1. In gesprek met de Volkskrant vertelt ze over de nasleep ervan en stelt ze dat het onterecht is dat Hedwiges Maduro de boeman is geweest.

Griffin-Zijerveld neemt het op voor Maduro en weerspreekt Ajax-beschuldigingen

Op Radio 1 deed de voormalig sportpsychologe een paar harde uitspraken over de Ajax-staf en het leiderschap bij de club. Onder meer toenmalig Ajax-trainer Maurice Steijn kwam er niet al te best vanaf. In de krant vertelt Griffin-Zijerveld dat de uitspraken niet goed zijn gevallen bij de supporters van Ajax. “Het probleem was dat ik serieuze doodsbedreigingen kreeg. Mijn man (een Amerikaanse militair) heeft een diplomatieke functie. Bedreigingen moet ik melden bij zijn werk, waarna onderzoek volgt.”

Er werd vervolgens gesproken over een lek binnen Ajax en al snel werd met de beschuldigende vinger naar Maduro gewezen, omdat beiden elkaar nog kenden van Almere City en nog contact zouden hebben. Maar dat is volgens Griffin-Zijerveld onterecht en niet waar. “Het was vervelend voor Hedwiges en totaal onjuist. Ik baseerde me op wat ik op tv zag, en wat heel vervelend was voor de spelers van Ajax.”

Steijn ziet in Maduro Ajax-lek

Steijn gaf in het programma Rondo wel aan dat hij dacht dat Maduro het lek was. “Dat kan je bijna een op een nagaan dat het zo is gebeurd. Het voelde heel slecht dat die informatie uit mijn staf kwam. Je bent met zijn vijven in een trainerskamer en dan moet je elkaar onvoorwaardelijk steunen. Als je dan van één het gevoel hebt dat hij een andere weg bewandelt.” Griffin-Zijerveld heeft inmiddels te kennen gegeven dat ze komend seizoen niet meer actief is bij Almere, terwijl Maduro daar komend seizoen hoofdtrainer zal zijn.

Denk jij dat Maduro wel het lek was?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie