Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

NEC met goed gevoel naar de play-offs

Foto: NEC met goed gevoel naar de play-offs

NEC kan de play-offs om Europees voetbal met een positief gevoel tegemoet treden. De Nijmeegse formatie tankte zondagmiddag vertrouwen dankzij een 1-4 overwinning bij Almere City FC.

NEC boekt zege bij Almere City FC

NEC begon de laatste speelronde als nummer zes van de Eredivisie, maar alsnog stond er één en ander op het spel. Winst in Almere zou namelijk sowieso thuisvoordeel betekenen in de play-offs om Europees voetbal. Dit seizoen is er immers niet meer sprake van een thuis- en uitwedstrijd, maar vallen de beslissingen in deze play-offs over één wedstrijd.

Almere City FC speelde daarentegen nog puur voor de eer, maar de formatie van trainer Alex Pastoor begon scherp. Het was aan doelman Jasper Cillessen te danken dat Kornelius Hansen niet voor de openingstreffer zorgde. Na een fout van Sontje Hansen zorgde Rajiv van La Parra kort daarna alsnog voor de 1-0. Bijna werd die score zelfs nog verdubbeld in de persoon van Álvaro Peña.

Nijmegenaren slaan toe

Gaandeweg de eerste helft toonde NEC veerkracht. De manschappen van Rogier Meijer zochten de kleedkamer zelfs op met een 1-2 voorsprong. Kodai Sano en Dirk Proper kopten respectievelijk de 1-1 en de 1-2 tegen de touwen. Tussendoor had Tjaronn Chery de bezoekers al langszij kunnen schieten, maar de routinier zag zijn inzet van de lijn worden gehaald.

Cillessen wist NEC te behoeden van een tweede tegentreffer voor Hansen op fraaie wijze van scoren te beletten. Aan de andere kant maakte opnieuw Koki Ogawa de 1-3, waardoor de Nijmegenaren zich verzekerde van de zesde plaats op de ranglijst. Chery pikte ook nog een doelpunt mee voor de bezoekende club.

Scoreverloop: 1-0 (19′) R. Van la Parra, 1-1 (32′) K. Sano, 1-2 (45′) D. Proper, 1-3 (64′) K. Ogawa, 1-4 (80′) T. Chery

Gaat NEC de play-offs winnen?

  • Ja
  • Nee
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie