Kodai Sano

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Kodai Sano

Kodai Sano is een Japanse middenvelder die ook als aanvaller uit de voeten kan. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Fagiano Okayama naar NEC.

• Sano speelt momenteel voor NEC
  • In 2024 bezorgde hij de Nijmegenaren een plek in de bekerfinale
  • De middenvelder kwam eerder uit voor Fagiano Okayama

Clubcarrière Kodai Sano

Sano werd op 25 september 2003 geboren in Tsuyama. Hij is het broertje van Kaishu Sano, die het eveneens tot profvoetballer heeft geschopt. Zijn eigen voetbalcarrière ging van start bij Yonago Kita HS alvorens de middenvelder op zeventienjarige leeftijd de overstap maakte naar Fagiano Okayama.

Doorbraak in Japan

Op 20 februari 2022 maakte Sano zijn debuut in de J2 League, het tweede niveau van Japan. De middenvelder mocht in de thuiswedstrijd tegen Ventforet Kofu (4-1 overwinning) na 72 minuten invallen voor de moegestreden Yosuke Kawai. Zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte hij op 10 juli 2022 in de uitwedstrijd tegen Oita Trinita (2-2). Sano produceerde in totaliteit drie doelpunten en twee assists in 29 duels gedurende zijn debuutseizoen.

Sano trapte het nieuwe J2 League-seizoen af met een doelpunt en een assist tegen Júbilo Iwata (2-3 overwinning). Tot en met augustus 2023 steeg diens aandeel naar 21 officiële wedstrijden, waarin de middenvelder twee doelpunten en vier assists liet aantekenen. Met zijn prestaties verscheen de Aziaat op de radar van NEC, dat eerder die zomer al landgenoot Koki Ogawa aan de selectie had toegevoegd.

Kodai Sano (NEC)
Kodai Sano in het tenue van NEC (Pro Shots)

Transfer naar NEC

Op 16 september 2023 maakte Sano zijn debuut voor NEC, dat op bezoek bij PSV met 4-0 onderuit ging. Zijn eerste doelpunt in Nijmeegse dienst maakte de Japanner op 27 februari 2024 tegen SC Cambuur (1-2 na verlenging), waardoor zijn team de bekerfinale bereikte. Feyenoord trok daarin met 0-1 aan het langste eind, maar Sano drukte inmiddels wel zijn stempel in De Goffert. Hij scoorde onder meer in de competitiewedstrijden tegen PSV (3-1 zege) en Feyenoord (2-3 nederlaag).

Laatste update: 28 mei 2024