Feyenoord helpt Ajax met nieuwe NEC-zege aan vijfde plaats

Foto: Feyenoord helpt Ajax met nieuwe NEC-zege aan vijfde plaats

Feyenoord heeft Ajax andermaal geholpen dit seizoen. De ploeg van coach Arne Slot won in een spannende wedstrijd weer van NEC : 2-3. De Rotterdammers kunnen zo nog het puntenaantal van het kampioensjaar verbeteren. NEC mag zich gaan richten op de play-offs om zo het laatste Europese ticket proberen binnen te slepen.

Wedstrijdverslag NEC – Feyenoord

Van meet af aan was het Feyenoord dat de toon zette. NEC stond compact en gegroepeerd, maar kwamen er nauwelijks aan te pas tegen het sterke Feyenoord. Ondanks de vele wisselingen in de basisopstelling van trainer Arne Slot waren de Rotterdammers velen malen beter dan NEC.

Doordat Feyenoord hoog stond, kon NEC er slechts sporadisch uitkomen via een lange bal op Tjaronn Chery. Echter stuitte hij regelmatig op de oersterke Dávid Hancko. In de laatste minuut van de eerste helft lukte het Feyenoord om het overwicht uit te drukken in een voorsprong. Na een mooie pass van Luka Ivanusec kon Calvin Stengs vanaf de rechterkant naar binnen dribbelen en uithalen in de korte hoek: 0-1.

Krankzinnig begin tweede helft NEC-Feyenoord

De tweede helft was koud begonnen of NEC kwam op gelijke hoogte na slordig balverlies op het middenveld van Feyenoord. Vanaf Links kreeg Kodai Sano de bal bediend en met een keurige wreeftrap schoof hij de bal in de verre hoek langs de kansloze Bijlow. Nog geen minuut later was het Ayase Ueda die één op één stond met laatste man aan Nijmeegse zijde Bram Nuytinck die vervolgens werd getorpedeerd en zo een rode kaart ontving van scheidsrechter Alex Bos.

Feyenoord rook bloed en via een prachtige aanval kwam het in minuut zevenenvijftig op 1-2. Het was Zerrouki die inspeelde op Geertruida die via een knappe draai de bal bij Ueda bezorgde. De Japanner had het vizier echter niet op scherp, maar per toeval kwam de bal voor de voeten van Minteh die genadeloos afwerkte. Doordat Feyenoord het veldoverwicht niet doorzette, kwam NEC via invaller Sontje Hansen weer op gelijke hoogte. Na een fraaie solo (waar Beelen en Trauner niet goed stonden opgesteld) wurmde hij de bal achter Feyenoord-keeper Justin Bijlow.

Na bekerhulp nu ook competitiehulp van Feyenoord

Maar dit was nog niet alles. In de zeer meeslepende tweede helft was het Ueda die vlak voor tijd de drie punten voor Feyenoord veiligstelde op aangeven van de ingevallen Alireza Jahanbakhsh: 2-3. En zo bood Feyenoord Ajax weer een helpende hand. Dankzij de Rotterdamse bekerzege (ook ten koste van NEC) levert de vijfde plaats dit seizoen voorronde Europa League op. En dankzij deze zege kan NEC Ajax niet meer bijhalen voor die vijfde plaats.

Scoreverloop: ’45 C. Stengs 0-1, ’47 K. Sano 1-1, ’57 Y. Minteh 1-2, ’81 S. Hansen 2-2, ’88 A. Ueda 2-3.

Verdiende overwinning van Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie