Stijn van Gassel

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Stijn van Gassel

Stijn van Gassel is een Nederlandse doelman. Sinds de zomer van 2021 staat hij onder contract bij Excelsior, waar hij is uitgegroeid tot sterkhouder.

  • Van Gassel speelt momenteel voor Excelsior
  • De doelman promoveerde in 2022 naar de Eredivisie
  • Hij brak door in het keeperstenue van Helmond Sport

Clubcarrière

Van Gassel werd op 18 oktober 1996 geboren in het Limburgse dorp Ysselsteyn. Via SV Ysselsteyn en SV Venray stapte de doelman over naar de jeugdopleiding van Helmond Sport, dat op dit vlak samenwerkte met VVV-Venlo.

Doorbraak in Helmond

Van Gassel debuteerde op 22 april 2016 in het betaald voetbal. Met Helmond Sport hield hij meteen de nul in de uitwedstrijd tegen FC Oss, dat met 0-4 opzij werd gezet. In de laatste Eerste Divisie-speelronde van het seizoen 2015-2016 mocht hij eveneens opdraven tegen Telstar (1-0 nederlaag). De sluitpost keerde in het daaropvolgende seizoen terug naar de reservebank, maar door een blessure van Ferhat Kaya mocht hij zowel de laatste zeven competitieduels als de play-offs om promotie/degradatie keepen. Van Gassel werd met zijn team in de halve finale uitgeschakeld door Roda JC Kerkrade.

Van Gassel werd in de zomer van 2017 definitief de nummer één van Helmond Sport. De doelman bleef de daaropvolgende vier jaar onomstreden op De Braak. In deze periode ontbrak Van Gassel welgeteld driemaal onder de lat, waaronder de laatste twee wedstrijden. In totaal keepte hij 157 wedstrijden voor de Brabanders (24 clean sheets).

(Pro Shots)

Sterkhouder bij Excelsior

In Helmond weigerde Van Gassel in 2021 zijn aflopende contract te verlengen. Op de laatste dag van mei werd zijn nieuwe werkgever duidelijk: Excelsior. Ook bij de Kralingers werd hij de vaste nummer één. Van Gassel keepte meteen 44 officiële wedstrijden in zijn eerste seizoen. In de allesbeslissende play-offwedstrijd tegen ADO Den Haag moest de doelman vier keer vissen, maar Excelsior sleepte een 4-4 gelijkspel uit het vuur en daarmee een strafschoppenserie. Hierin pakte hij de beslissende inzet van Jamal Amofa.

Van Gassel vierde zijn debuut in de Eredivisie met een clean sheet en een 0-2 overwinning op SC Cambuur. Excelsior wist vervolgens ook Vitesse (3-1) aan de zegekar gebonden. De Kralingers kregen gaandeweg het seizoen meermaals een draai om de oren, waaronder harde nederlagen tegen de traditionele topdrie (Ajax, Feyenoord en PSV), maar Van Gassel groeide desalniettemin uit tot een gewaardeerde schakel. Mede dankzij diens vele reddingen bleef Excelsior in 2023 in de hoogste divisie van Nederland.

Laatste update: 10 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie