Monsterklus wacht voor Dijkhuizen en Excelsior

Foto: Monsterklus wacht voor Dijkhuizen en Excelsior

Trainer Marinus Dijkhuizen kon zijn ploeg zondag niet behoeden voor een degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Heel even was Excelsior dicht bij een remontada, maar uiteindelijk bleek de 4-1 overwinning op NAC niet genoeg. In Breda werd al met 6-2 verloren, waardoor Excelsior komend seizoen opnieuw zal moeten bouwen in de KKD.

Excelsior-leegloop aanstaande, Dijkhuizen wacht wederopbouw

Veel spelers vertrekken bij Excelsior en dat is volgens Dijkhuizen ook begrijpelijk. “Een aantal spelers wilde niet verlengen, dat is hun goed recht. Spelers die stappen hebben gemaakt staan voor het vervolg van hun loopbaan. Dat is ook Excelsior. Jerdy Schouten, Mats Wieffer, Thijs Dallinga, we kennen allemaal de voorbeelden van de laatste jaren. Couhaib Driouech nu ook, dat Stijn van Gassel en Redouan El Yaakoubi verder willen is ook logisch”, vertelt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International.

Dat Dijkhuizen weer opnieuw moet bouwen aan een succesvol KKD-elftal lijkt dan ook zeer reëel. “We komen vandaag (maandag) nog samen, daarna vliegt iedereen uit. Sommige nog voor interlands, sommigen gaan op vakantie. Ik ben er ook aan toe, ik ben leeg nu. Je moet nadenken over de toekomst, maar nu nog even niet. Ik moet dit nog verwerken, dit moet echt nog indalen. Dit heeft tijd nodig.”

Excelsior speurt naar nieuwe toptalenten

De oefenmeester heeft al voorzicht vooruit gekeken naar volgend seizoen en stelt tegenover het weekblad dat er nog bergen werk zijn te verzetten. “Van de week heb ik heel stiekem naar het team gekeken wat er volgend jaar zou staan als we het onverhoopt niet zouden redden. Daar schrok ik wel van, ik denk dat zomaar zeventig, vijfenzeventig procent van de huidige groep hier niet meer zal spelen. Het past ook wel weer bij me dat ik dat als een uitdaging uitzie. Een nieuwe groep bouwen, ik weet hoe dat werkt. We moeten creatief zijn, zoals we dat wel vaker hebben gedaan.”

Dijkhuizen stelt dat het niet zo maar even gebeurd dat Excelsior binnen een seizoen weer terug is in de Eredivisie, ook al omdat het in de KKD niet bij de topbudgetten hoor. “Excelsior is een club waar jonge spelers hun kansen kunnen krijgen. Groningen is een mooi voorbeeld, qua jonge spelers dan, niet qua begroting. Met jonge spelers weer iets moois opbouwen. Op zoek naar de nieuwe Dallinga, Wieffer of Niemeijer. Het is het lot van Excelsior.”

Verwacht jij dat Excelsior volgend jaar weer promoveert?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, gaat niet gebeuren
307+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie