Mees Hoedemakers

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Mees Hoedemakers

Mees Hoedemakers is een Nederlandse middenvelder. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van SC Cambuur naar NEC.

  • Hoedemakers speelt momenteel voor NEC
  • De middenvelder kwam eerder uit voor AZ en SC Cambuur
  • Met de Leeuwarders werd hij kampioen in de Eerste Divisie
  • Hoedemakers is een voormalig Nederlands jeugdinternational

Clubcarrière

Hoedemakers werd op 18 februari 1998 geboren in Zaandam. Zijn voetbalcarrière ging van start bij amateurclub PSCK, dat na een fusie bekend staat als SC Hercules Zaandam. In 2009 maakte de tweebenige middenvelder de overstap naar de jeugdopleiding van AZ.

Debuut voor AZ

In Alkmaar doorliep Hoedemakers het volledige traject. Op 18 augustus 2017 debuteerde de middenvelder in het betaald voetbal door in te vallen tijdens de Eerste Divisie-wedstrijd van Jong AZ tegen FC Den Bosch (1-3 overwinning). Zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte hij op 24 november in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (3-2 nederlaag).

Hoedemakers speelde in totaal zestig wedstrijden voor Jong AZ, waar hij zijn waarde bewees met vier doelpunten en tien assists. Op 6 mei 2018 werd de middenvelder beloond. In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (6-0 overwinning) debuteerde hij voor de A-selectie door Rens van Eijden na 75 minuten af te lossen. Het bleek ook zijn enige optreden voor het spreekwoordelijke vlaggenschip van AZ.

Smaakmaker bij Cambuur

In de zomer van 2019 maakte Hoedemakers de overstap van AZ naar SC Cambuur. De club uit Leeuwarden huurde hem voor één seizoen met een optie tot koop. Op 9 augustus maakte de Zaandammer zijn debuut in de uitwedstrijd tegen De Graafschap (2-0 nederlaag). Zijn eerste doelpunt maakte hij zo’n vier maanden later, op 6 december, in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (2-4 overwinning). In de loop van het seizoen werd Hoedemakers steeds belangrijker voor Cambuur, maar door de uitbraak van de coronapandemie werd de koppositie niet omgezet in promotie.

SC Cambuur sprak schande van het KNVB-besluit om geen promotie toe te staan, maar besloot op dezelfde voet door te gaan. Met Hoedemakers in de gelederen, die definitief werd overgenomen van AZ. Met drie doelpunten en negen assists in 37 officiële wedstrijden had hij een groot aandeel in het Eerste Divisie-kampioenschap van 2021. De Leeuwarders promoveerden alsnog naar de Eredivisie, waar in het seizoen 2021-2022 een zeer verdienstelijke negende plaats werd gerealiseerd.

Hoedemakers maakte op 20 augustus 2022 twee doelpunten in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Hij schoot zijn team naar een 1-4 overwinning, maar dat bleek één van de weinige lichtpuntjes van het seizoen. SC Cambuur bivakkeerde in de onderste regionen van de Eredivisie en degradeerde als nummer zeventien uit de Eredivisie. Hoedemakers beleefde sowieso een frustrerend seizoen door twee rode kaarten te pakken, waaronder op bezoek bij diens oude club AZ.

In het shirt van NEC (Pro Shots)

Transfer naar NEC

De degradatie van SC Cambuur betekende voor Hoedemakers geen terugkeer op Eerste Divisie-niveau. Hij verzilverde zijn transfervrije status in de zomer van 2023 door over te stappen naar NEC, waar de middenvelder op 13 augustus zijn debuut maakte tegen Excelsior (3-4 nederlaag). Zijn eerste doelpunt voor de Nijmeegse club maakte hij op 2 november in de eveneens doelpuntrijke bekerwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (5-3 overwinning).


Interlandcarrière

Hoedemakers doorliep de jeugdelftallen van Nederland tot en met de Onder 19. De middenvelder speelde voor de meeste teams een beperkt aantal wedstrijden, maar bereikte dubbele cijfers in de Onder 16-selectie.

Laatste update: 8 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie