Vechtend NEC wint in doelpuntrijk duel van Roda JC

NEC heeft donderdagavond in de slotfase van de bekerwedstrijd tegen Keuken Kampioen Divisie-koploper Roda JC alsnog een overwinning behaald. De Nijmegenaren sloten het duel af met een 5-3 zege.

Roda JC in slotfase ten onder tegen NEC

Voorafgaand aan het duel vond er een mooi eerbetoon plaats voor Bas Dost, die afgelopen zondag tegen AZ plotseling neerstortte op het veld. De wedstrijd was donderdagavond pas zeven minuten bezig, toen de openingstreffer al op het scorebord stond. Sami Ouaissa bezorgde de thuisploeg een voorsprong.

Twee minuten later zorgde Rober González echter alweer voor de gelijkmaker, waarna het hard ging. Via doelpunten van Magnus Mattson en Bart van Rooij kwam NEC namelijk al binnen een half uur op een 3-1 voorsprong te staan. Daarmee was het in de eerste helft echter nog niet klaar, want Ouaissa en Matisse Didden brachten Roda JC nog voor rust op gelijke hoogte.

Na de theepauze gingen beide ploegen op zoek naar een doelpunt, die er lang niet leek te komen. De toeschouwers op de tribune maakten zich dan ook op voor een verlenging, maar niets was minder waar. Via een voorzet van Lars Olden Larsen maakte González de vierde treffer van NEC, waarna Mees Hoedemakers de eindstand op 5-3 zette.

Zeges voor Cambuur, FC Eindhoven en Willem II

Donderdagavond vonden er nog vier wedstrijden in de KNVB Beker plaats. SC Cambuur ontving MVV en wist de competitiegenoot overtuigend met 4-1 aan de kant te zetten. FC Eindhoven wist op bezoek bij TOP Oss dan weer met 0-1 te winnen, terwijl Willem II het voor elkaar kreeg om VV SJC met 1-3 te verslaan.

Promoveert Roda JC dit seizoen naar de Eredivisie?