Verlinde onthult in VI wat er precies is gebeurd met Joost Klein

Foto: Verlinde onthult in VI wat er precies is gebeurd met Joost Klein

Albert Verlinde heeft in Vandaag Inside onthuld wat er volgens hem precies is gebeurd bij het welbekende incident van Joost Klein op het Eurovisie Songfestival. De zanger werd gediskwalificeerd en mocht niet meedoen aan de finale van het evenement.

Albert Verlinde vertelt in Vandaag Inside over incident Joost Klein

De showbizzexpert vertelt: “Wat ik vanmiddag weer hoorde: er is wel iemand die gezien heeft wat er gebeurd is. Zo expliciet hebben we het eigenlijk nog nergens gehoord, dus ik denk: ik ga het hier toch maar even vertellen.” Na een optreden clashte Klein met een cameravrouw. “Wat er dus gebeurd zou zijn is dat hij af kwam en de dame, waarvan hij steeds zegt: er mag niet gefilmd worden, stond al klaar met haar telefoon. En daar heeft hij gewoon dit naar gedaan (maakt beweging vuistslag, red.). En die telefoon viel op de grond.”

De filmpjes werden met een mobieltje gefilmd, voor de socials van het Songfestival. “Het zijn ook heel lelijke filmpjes als je ze ziet. Ik heb het van andere landen ook gezien. Maar daar schrok zij zó van… Ik zou er ook van schrikken als iemand zo op mij af kwam. En daarom heeft hij onmiddellijk, want dat is nu het verhaal, zijn excuses aangeboden.”

Verlinde vervolgt: “Zij schrok zich wild, want die vrouw was totaal overstuur, ze zag die vuist op zich af komen en die telefoon viel kapot op de grond. Hij wist dus onmiddellijk: o, dit is echt grote shit waar ik in zit. Hij begon van alle kanten excuses aan te bieden. Dat is er gebeurd en als je dan in Zweden zit, waar een no-tolerance-beleid is en je hebt een EBU…”

Uithaal naar publieke omroep

De VI-tafelgast haalt verder uit naar de publieke omroep, die volgens hem ‘niets heeft geleerd van eerdere fouten’. “Ik heb wel met de commissie-Van Rijn dat ik mijn belastinggeld ga terugvragen. De publieke omroep heeft álles gedaan over een veilige werkomgeving en dan is er één mevrouw die werkt voor de publieke omroep die zegt: ‘Er is iets gebeurd’, en onmiddellijk… Er is níemand, ook die Frederieke Leeflang niet, die heeft gezegd: ‘We moeten ook aandacht hebben voor die vrouw.’ Niemand! Dat is toch raar?”

Johan Derksen besluit: “Ik heb het thuis ook wel gehad, dan werd er aangebeld, deed je open en stonden ze met een draaiende filmcamera. Dat vind ik vervelend. Pleur lekker op, joh.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Joost Klein werd terecht gediskwalificeerd

  • Eens
  • Oneens
1177+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie