Van der Vaart over Malen: “Toch kleeft er ook iets aan hem”

Foto: Van der Vaart over Malen: “Toch kleeft er ook iets aan hem”

Rafael van der Vaart is voorzitter van de spreekwoordelijke Donyell Malen-fanclub. Toch is de oud-international ook kritisch op de aanvaller van Champions League-finalist Borussia Dortmund.

Van der Vaart ziet ‘gebrek aan consistentie’ bij Malen: “Kan niet op dit niveau”

“Ik zou het mooi vinden als Donyell Malen iets bijzonders kan doen in de eindstrijd. Ik vind hem waanzinnig als aanvaller”, opent Van der Vaart zijn column voor De Telegraaf. “Toch kleeft er ook iets aan hem. Ik heb op tv al eerder gezegd dat ik waarschijnlijk zijn grootste fan ben. Ik mis alleen iets van vastigheid, dat hij wedstrijden lang achter elkaar top is. Soms gaat het hem te makkelijk af en dan zien we hem weer even twee duels niet. Dat kan niet op dit niveau.”

Eerder zei Van der Vaart al over Malen op Ziggo Sport: “De vraag die ik eigenlijk aan hem wil stellen is: wil je de beste speler van de wereld worden? Want hij heeft echt alles om dat te kunnen worden. Daar ben ik echt honderd procent van overtuigd. Ik wil hem bijna bij zijn strot pakken. Ik zie in hem echt een megatalent. Het irriteert mij dat hij er niet alles uithaalt. Ik zie een potentie die niemand heeft.” Malen reageerde toen: “Rafael kent mij denk ik niet zo goed. Die weet niet hoe ik op de bank zit, wat ik thuis doe en wat ik ervoor weglaat. Ik zie het gewoon als een compliment, en dat andere stukje dat is ook journalistiek. Iedereen heeft een mening en iedereen kan wat vinden. Dat vind ik ook helemaal niet erg.”

Van der Vaart nu: “Dat is kritiek, maar wel goedbedoelde kritiek, want hij moet naar dat constante, hoge niveau. Hij heeft alles in zich om aanvallend van wereldniveau te zijn, maar laat het mondjesmaat zien. (…) Ik heb hem wel eens vergeleken met Mbappé. Hij heeft één aspect in zijn spel dat Mbappé ook heeft: uit stand in één keer accelereren en weg zijn.”

Malen is wereldtop

  • Eens
  • Oneens
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie