‘Farioli is te vergelijken met Louis van Gaal’

Foto: ‘Farioli is te vergelijken met Louis van Gaal’

Ajax lijkt op het punt te staan om Francesco Farioli aan te stellen als nieuwe coach. De 37-jarige Italiaan zou over moeten komen van OGC Nice, Jeremain Lens werkte al met hem samen bij diens vorige club Fatih Karagümrük in Turkije.

Jeremain Lens vol lof over ‘nieuwe Ajax-trainer’ Francesco Farioli

Lens, die vorige week zijn voetbalpensioen aankondigde, vertelt aan ESPN over Farioli: “Door de manier waarop hij het overbrengt, luister je heel goed naar hem. En geloof je het ook en wil je het toepassen. Ik had de Nederlandse voetbalschool gemist en dat bracht hij weer terug. Het voetbal dat hij erin wilde brengen, was zoals we dat in Nederland gewend zijn. Van achteruit voetballen, geen lange ballen en altijd de voetballende oplossing zoeken. Dat paste bij het team destijds.”

De trainingen bereidde Farioli altijd nauwkeurig voor en zijn toespraken waren altijd overtuigend. “Niet iedereen heeft het, dat wanneer iemand iets tegen je zegt, dat het meteen wordt aangenomen. Maar hij heeft autoriteit en persoonlijkheid. De manier waarop hij het brengt: niet schreeuwend, maar ook niet fluisterend. Zijn manier van praten is doordringend, waardoor je er écht naar gaat luisteren en geïnteresseerd raakt.”

“Ik doe het niet graag, want iedereen heeft zijn eigen manier van werken en denken. Als er een trainer waar hij heel dicht bij in de buurt komt, dan zou ik hem met Louis van Gaal vergelijken”, zegt Lens. “Van Gaal was de trainer in mijn tijd bij AZ, toen was ik 18 en 19, maar begreep ik het nog niet helemaal. Toen werd er zo gehamerd op het van achteruit voetballen. Geen onnodige lange ballen, altijd de voetballende oplossing zoeken. Toen wilde ik lekker voetballen en niet de accenten leggen op de voetballende oplossing zoeken. Nu ik ouder ben, begrijp ik wat hij wilde bereiken. Dat heb ik met Farioli ook. Als ik hem vergelijk, dan met Louis van Gaal.”

Ajax moet voor Farioli gaan

  • Doen
  • Niet doen
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie