Eredivisie CV strikt Van Geel als opvolger Fledderus

Foto: Eredivisie CV strikt Van Geel als opvolger Fledderus

De Eredivisie CV heeft de aanstelling van Martin van Geel als opvolger van Mark-Jan Fledderus bevestigd. Van Geel, oud-bestuurder van onder meer Ajax, Feyenoord, Willem II en Roda JC, wordt bij de bond technisch manager en daarmee ‘verantwoordelijk voor de sportief technische ontwikkeling van de Eredivisie en haar achttien clubs, met als ambitie om de algehele kwaliteit van de competitie te verbeteren en de top 6-positie in Europa te handhaven’.

Martin van Geel volgt Mark-Jan Fledderus op als technisch directeur Eredivisie CV

Eredivisie CV-directeur Jan de Jong reageert: “Martin van Geel zit vanaf zijn zestiende tot aan de dag van vandaag in het betaald voetbal in Nederland. Bijna 47 jaar (!) aaneengesloten. Een leven lang met evenzoveel ervaring en het hele palet met alle denkbare kleuren. Ruim 400 wedstrijden gespeeld (127 doelpunten) en (technisch) directeur bij Ajax, AZ, Feyenoord, Roda JC en Willem II. Meer Eredivisie-ervaring krijg je niet in een mens! Een zeldzaamheid. De keus voor hem was dan ook snel gemaakt. Hoe kom je aan die mazzel? De opdracht voor Martin is helder: samen met de clubs zorgen dat wij de zesde competitie van Europa blijven. De realisatie is een stuk ingewikkelder. Een prachtige klus ligt er op hem te wachten!”

Van Geel, die op 1 juli in dienst treedt, zegt zelf: “Na 29 jaar stop ik dan wel als clubdirecteur, maar ik heb nog genoeg passie en energie om deze nieuwe uitdaging met heel veel plezier aan te gaan en mijn kennis en ervaring ten dienste te stellen aan het Nederlandse voetbal. Daarnaast kijk ik uit naar de samenwerking met Jan de Jong en de andere medewerkers waarvan ik er een heel aantal al vele jaren ken.”

Willem II kiest voor Merijn Goris (algemeen directeur) en Tom Caluwé (technisch directeur) als nieuwe directieleden na het vertrek van Van Geel.

Van Geel, een goede voor deze rol

  • Eens
  • Oneens
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie