PSV huilt, NEC, Feyenoord en Lauritsen juichen | SN Team van de Week 27

Foto: PSV huilt, NEC, Feyenoord en Lauritsen juichen | SN Team van de Week 27

De 27ste speelronde was de eerste ronde dat PSV verloor en ook het eerste SoccerNews Team van de Week waarin we geen PSV’er in de (voor)selectie hebben. Een unieke prestatie mogelijk gemaakt door het sterke NEC dat met 3-1 won van de ploeg van trainer Peter Bosz. Zij leveren samen met Go Ahead Eagles en Feyenoord het grootste deel van het SN Team van de Week 27.

SN Team van de Week 27: NEC, Go Ahead Eagles en Feyenoord sterken sterrenelftal

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

NEC, Go Ahead Eagles en Feyenoord zijn de clubs die juichen. Zij wonnen hun wedstrijden en deden goede zaken in hun strijden. Zo strijden NEC en Go Ahead Eagles om de vijfde plaats en denkt Feyenoord stiekem weer aan het kampioenschap. Ook zijn de clubs trots dat ze spelers mogen leveren aan het sterrenelftal van SoccerNews. Zij zijn niet de enigen die juichen, want Tobias Lauritsen is deze maandagochtend heerlijk wakker geworden. De Sparta-spits is de SoccerNews Sterspeler van de Week 27 geworden.

Keeper: Jasper Cillessen (NEC)

Maar van de spits gaan we eerst naar de keeper natuurlijk. Jasper Cillessen hield niet de nul tegen PSV, maar won wel met zijn NEC van PSV. Hij was belangrijk met reddingen en schreeuwde zijn verdediging naar de zege. We kunnen dit tekstje helemaal volschrijven met al zijn statistieken en hoe hij verder keepte, maar dat doen we niet. Cillessen hield een penalty tegen. Punt uit. Kom maar bij het SN Team van de Week, Jasper, wat alle haters ook zeggen.

Rechtsback: Yukinari Sugawara (AZ)

Yukinari Sugawara is de volgende in ons sterrenteam. De Japanse rechterwingback van AZ was weer op stoom langs de Alkmaarse rechterkant. AZ won met 2-0 van Vitesse en Sugawara leverde een assist, maar dat was niet alles. Hij creëerde de meeste kansen van de wedstrijd (4), voerde de meeste geslaagde dribbels uit (2 van de 4) en was uiterst nauwkeurig in de passing met 93 procent (51 van de 55 passes kwamen aan). Als je dan ook nog eens in de duels (5 gewonnen van de 9) en in het tackelen (2 succesvol van 2) sterk bent dan schrijven we je op het bord.

Centrale verdediger: Gerrit Nauber (Go Ahead Eagles)

Zo gebeurde ook bij Gerrit Nauber al kwam hij eerlijk is eerlijk als laatste erbij op het bord. Hij zat in de voorselectie en was de beste centrale verdediger (met zijn partner hieronder) van het afgelopen weekend. Nauber leidde Go Ahead vanuit achteren niet alleen naar voren, maar ook naar een klinkende 3-0 zege op Excelsior. De Duitse centrumverdediger scoorde en was de nauwkeurigste passer (92 procent). Verder blonk hij vooral uit in onopvallendheid, maar dat viel ons juist op. Een centrumverdediger moet niet altijd opvallen, maar vooral de verdediging leiden.

Centrale verdediger: Dávid Hancko (Feyenoord)

Dat mag Nauber doen samen met vaste SN Team van de Week-klant Dávid Hancko. We kunnen zijn naam eigenlijk wel standaard op het mooie bord schrijven, want de Slowaakse verdediger lijkt de Eredivisie ontgroeid. Op prachtige wijze maakte de centrale verdediger van Feyenoord de oh zo belangrijke 3-2 tegen FC Utrecht. Daar bleef het niet bij. Hij was weer geweldig in zijn passing (de beste met 96 procent nauwkeurigheid), had een 100 procent dribbelscore (4 van de 4 geslaagd) en won 5 van zijn 6 duels. Als hij in de zomerstop voor tientallen miljoenen van de hand wordt gedaan gaan we hem nog missen.

Linksback: Gijs Smal (FC Twente)

Bij Feyenoord staan ze te springen om Gijs Smal, maar ze moeten nog even geduld hebben. De linksback speelde zijn honderdste wedstrijd voor FC Twente en vrolijkte dat heuglijke feit op met de winnende assist. Twente had het lastig met Heracles Almelo, maar won wel met 1-0. Smal had het minder lastig. Hij denderde langs de linkerkant, creëerde de meeste kansen (3) en was de beste man van de Overijsselse derby. Smal is in stijl bezig aan zijn Enschedese afscheidstournee.

Rechtermiddenvelder: Kevin Felida (RKC Waalwijk)

Na een viermansverdediging hebben we deze keer een viermansmiddenveld. Veel middenvelders sprongen eruit deze keer en bij Feyenoord was dat bijvoorbeeld Quinten Timber met 2 assists en een sterke wedstrijd. Toch heeft Timber de schifting niet overleefd. Onder meer Kevin Felida van RKC Waalwijk kreeg de voorkeur. Dick Advocaat is maar wat blij dat Felida uitkomt voor Curação want zo’n speler als hem kan je uitstekend gebruiken. Hij won niet met RKC van Heerenveen (1-1), maar hij was wel de beste. Wat opviel is zijn honderd procent-scores. 100 procent op de tackles (3 geslaagd van 3), 100 procent op dribbels (1), en 100 procent winst in luchtduels (1). Dan steken zijn 88 procent passaccuraatheid (28 van 32) en 70 procent winst grondduels (7 van 10) een beetje schril bij af. Als Felida de lat zo hoog blijft leggen dan blijft het niet bij RKC, Curaçao en zelfs het SN Team van de Week, dan zit er nog veel meer in het verschiet.

SN Team van de Week 27.

Middenvelder: Mees Hoedemakers (NEC)

NEC is tot nu toe de enige club in de Eredivisie die PSV wist te verslaan. Dat was mede te danken aan een uitstekende middenvelder: Mees Hoedemakers. Hij speelde Guus Til uit de wedstrijd en ook Joey Veerman of ene Jerdy Schouten wordt Hoedemakers niet bang van. De sterke tackelaar (3 van de 3 geslaagd, meeste van iedereen) was top in de duels (7 van de 10) en won heel wat ballen terug (8). Elke tegenstander is tegenwoordig op z’n hoede voor Hoedemakers.

Middenvelder: Evert Linthorst (Go Ahead Eagles)

Na deze slechte woordgrap zullen we dat even achterwege laten bij Evert Linthorst. Zijn wedstrijd tegen Excelsior spreekt voor zicht. Go Ahead Eagles won met 3-0 en Linthorst was de beste man van het veld. Linthorst heerste op het middenveld met zuivere passjes (90 procent), duelkracht (4 van de 6 won hij) en sterke tackles (2 geslaagd van 2). Linthorst mag zich net als zijn ploeggenoot Nauber melden bij het SN Team van de Week 27.

Linkermiddenvelder: Igor Paixão (Feyenoord)

Good old SN Team van de Week-vleugelflitser Igor Paixão mag dat ook weer. Hij was een tijdje afwezig, maar is na zijn exercitie tegen FC Utrecht (4-2). Met een geweldige knal bracht hij Feyenoord terug in de wedstrijd. Na zijn 1-2 in de 36ste minuut kwam alles nog goed met Feyenoord en krijg je zijn brede Sanex-lach niet meer van zijn gezicht. De Braziliaan was de speler tegen wie de meeste overtredingen werden begaan en dat is logisch als je hem vol passie ziet dribbelen en duels ziet winnen. Op techniek was hij in 6 van de 8 duels de sterkste. Bij Paixão weet je dat als we hem nog even optrainen dat de ruwe diamant dan helemaal begint te glimmen. En nee, niet vanwege zijn blinkende witte tanden.

Spits en SN Sterspeler van de Week 27: Tobias Lauritsen (Sparta)

Er kan er maar één met de grootste lach zijn en dat is Tobias Lauritsen. De Sparta-spits mag weer eens een trofee op zijn open haard bijzetten. Hij was in het verleden al regelmatig uitverkoren in het SN Team van de Week en dit is ook niet zijn eerste sterspelerbokaal. De boomlange Noor heeft namelijk een neusje voor het doel én voor de assist. Die combinatie zie je niet vaak. Sparta rolde Fortuna Sittard op met 4-0 en Lauritsen maakte er 2 en gaf 1 assist. Hij was de speler tegen wie de meeste overtredingen werden begaan en was altijd in de lucht te vinden. Opvallend is dat hij de meeste duels won in die wedstrijd en ook verloor. Want Sparta zoekt altijd Lauritsen in de lucht. Liefst 24 luchtduels ging hij aan, waarvan hij er 13 won. Lauritsen kan koppen en is de luchtmacht van Sparta en nu ook weer eens van het SN Team van de Week. Met een verwachte goals van 0,90 en assist van 0,38 toch nog 2 keer scoren en 1 assist leveren, dan is er een grote verwachting bij Lauritsen en die komt weer uit: hij is de SN Sterspeler van de Week.

Spits: Chuba Akpom (Ajax)

Och ja, dan missen we nog een spits natuurlijk, want we hebben pas tien spelers en we zijn wel een sterrenelftal. Chuba Akpom kom erbij! Nou klinkt het misschien dat we hem er op het laatst nog bijschrijven om aan die elf te komen, maar dat is natuurlijk niet zo. Ajax won heel moeizaam van PEC Zwolle (1-3) in een wedstrijd die ook zomaar 5-3 had kunnen worden. Dat Ajax het verschil aanvallend maakte, kwam door Akpom. De spits had twee uitstekende goals en als spits word je daarop afgerekend. Dus Akpom, wij hebben een doelpuntenmaker nodig, en misschien zoek jij nog wel een sterrenteam. Bij deze. Welkom bij het SN Team van de Week 27.

Juich jij ook na het zien van dit SN Team van de Week?

  • Ja, heerlijk elftal
  • Nee, ik moet huilen
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie