Geen heldenrol voor Cillessen in bekerfinale: “Doodzonde”

Foto: Geen heldenrol voor Cillessen in bekerfinale: “Doodzonde”

Op zondagavond werd De Kuip omgetoverd tot het toneel van de bekerfinale, waar Feyenoord met een krappe 1-0 overwinning NEC versloeg. Terwijl Rotterdam brulde van vreugde en euforie, was er een sluier van deceptie bij de Nijmegenaren. Tjaronn Chery en Jasper Cillessen deelden tegenover SoccerNews hun teleurstelling.

Reacties van Chery en Cillessen na Feyenoord – NEC

Het was een veelbewogen bekerfinale, die twee keer werd stilgelegd vanwege vuurwerk en rookontwikkeling. Voor de spelers een hinderelijke onderbreking. “Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar dan wordt je wel een beetje uit je concentratie gehaald”, vertelt Chery. Ook Cillessen had niets door. “Ik had er weinig van meegekregen, omdat het vooral de tweede helft achter mijn rug gebeurde.” De onderbreking was van korte duur, want na een paar minuten werd de wedstrijd weer in gang gezet. “Het scheelt als je langere tijd naar binnen moet, want dan word je er niet echt soepeler op”, voegt Cillessen toe.

“Doodzonde”

In de eerste helft juichte NEC tevergeefs, want een goal van Chery werd op centimeters na afgekeurd door buitenspel. In de tweede helft scoorde Feyenoord kort na de onderbreking de enige goal van de wedstrijd. Cillessen zat er nog met een hand aan. “Ik zag de bal laat en dan hoop je stiekem dat hij binnenkant paal eruit gaat, maar dat gebeurde niet helaas.”

“Doodzonde dat we de beker vandaag niet hebben gepakt, want we hadden echt het gevoel dat het vandaag zou gebeuren”, zegt een teleurgestelde Chery. Yankuba Minteh pakte binnen een minuut twee keer geel, maar ook tegen tien man lukte het NEC niet. Cillessen: “Wij hebben wel de kansen gehad om een doelpunt te maken. Het was een open wedstrijd, omdat beide teams elkaar onder druk hadden gezet. Helaas scoorden we niet.”  

Focus op de competitie

Nu het bekerseizoen erop zit, kan de focus weer volledig op de competitie. Komende zondag staat namelijk de belangrijke thuiswedstrijd tegen AZ op het programma. “We zijn volgens mij twee dagen vrij en dan moeten ons natuurlijk gaan richten op komende zondag, hoe lastig dat ook is”, zegt Chery. “Nu gaan we voor de vijfde plek en als je die niet haalt dan moet je het in de play-offs gaan doen”, concludeert Cillessen.

Chaos bij bekerfinale Feyenoord-NEC | SN Mixed Zone

Heeft NEC verdiend verloren?

  • Ja
  • Nee
86+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie