Feyenoord haalt eerste zomeraanwinst bij concurrent

Foto: Feyenoord haalt eerste zomeraanwinst bij concurrent

Feyenoord kan de eerste aanwinst voor de zomer opschrijven. De Rotterdammers zijn het eens geworden met Gijs Smal over een dienstverband vanaf de zomer. De 26-jarige linksback loopt uit zijn contract bij FC Twente.

Feyenoord pikt Gijs Smal op bij FC Twente

De laatste zaken moeten nog geregeld worden, maar de deal is nagenoeg rond, melden betrouwbare bronnen aan SoccerNews. Feyenoord troeft vele clubs uit binnen- en buitenland af. Smal stond op verschillende lijstjes vanwege zijn transfervrije status. Mede daarom sloeg Feyenoord-directeur Dennis te Kloese toe, ook om zo voorbereid te zijn op een eventueel zomers vertrek van Quilindschy Hartman. Bovendien verstevigt Feyenoord de linkerkant, aangezien de huidige Hartman-back up, Marcos López, niet voldoet.

Een mooie bijkomstigheid voor Feyenoord is dat het een mentale slag uitdeelt aan concurrent FC Twente. De Rotterdammers zijn met de Enschedese club in strijd voor de belangrijke tweede plaats van de Eredivisie. Feyenoord heeft zes punten voorsprong voor die positie, die op het eind van de rit directe plaatsing Champions League oplevert.

Gijs Smal (rechts) in actie tegen en binnenkort collega-back bij Feyenoord Bart Nieuwkoop.

Via SC De Rijp en FC Volendam ging Smal ook transfervrij naar Twente

De 26-jarige Smal werd geboren in De Rijp en groeide op bij amateurclubs SC De Rijp en AFC ’34 Alkmaar. Bij die laatste club pikte FC Volendam hem op vijftienjarige leeftijd op. Toen hij net een maand twintig was debuteerde hij in het betaalde voetbal. Hij speelde vervolgens 70 wedstrijden voor Volendam waarin hij 9 keer scoorde en 16 assists gaf. In de zomer van 2020 lijfde Twente Smal transfervrij in. De Enschedese club beleefde veel plezier aan de linkervleugelverdediger. Tot nu toe kwam hij tot 113 wedstrijden, met 4 doelpunten en 19 assists tot gevolg.

Dit seizoen kwam hij mede door een blessure tot 19 wedstrijden en 1 assist. Smal kwam in de belangstelling te staan door zijn vorige seizoen. In de Eredivisie speelde hij alles en kwam hij tot 2 doelpunten en liefst 10 assists. FC Twente en Smal hadden gehoopt dat afgelopen zomer het goede spel beloond zou worden met een mooie transfer en voor de Enschedese club een mooie transfersom. De beoogde toptransfer bleef uit, maar de stap omhoog voor Smal komt nu alsnog. FC Twente blijft achter zonder geld, wetende dat het de concurrentie sterker heeft gemaakt.

Is Smal een aanwinst voor Feyenoord?

  • Ja, als back-up van Hartman
  • Ja, als vervanger van Hartman
  • Nee, is minder dan Hartman én López
701+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie