Igor Paixão

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Igor Paixão

Igor Paixão is een Braziliaanse vleugelaanvaller. In de zomer van 2022 maakte hij voor een miljoenenbedrag de overstap naar Feyenoord.

  • Paixão speelt momenteel voor Feyenoord
  • Met de Rotterdammers werd hij in 2023 landskampioen
  • De aanvaller brak door bij Coritiba

Clubcarrière

Paixão, die voluit Igor Guilherme Barbosa da Paixão heet, werd op 29 juni 2000 geboren in het Braziliaanse Macapá. In 2014 werd hij na een proefperiode opgenomen in de jeugdopleiding van Coritiba. Vier jaar later ondertekende Paixão zijn eerste profcontract alvorens hij op 27 januari 2019 zijn officiële debuut maakte in de hoofdmacht (0-0 tegen Toledo in de Campeonato Paranaense).

Kort na zijn debuut voor Coritiba werd Paixão uitgeleend aan Londrina (drie goals in 21 officiële optredens). De vleugelaanvaller keerde daarna met meer bagage terug bij Coritiba, waarmee hij in 2021 promoveerde naar de Braziliaanse Série A. In de zomer van 2022 stonden er inmiddels 86 officiële wedstrijden voor die club achter zijn naam. Met negentien doelpunten en dertien assists had hij zijn waarde bewezen.

Paixão scoort tegen RKC Waalwijk (Pro Shots)

Feyenoord

Paixão maakte in de zomer van 2022 de overstap naar Feyenoord, waar hij een contract voor vijf seizoenen tekende. Naar verluidt betaalden de Rotterdammers vijf miljoen euro aan Coritiba. Op 8 september maakte de vleugelaanvaller zijn debuut in de met 4-2 verloren Europa League-wedstrijd tegen SS Lazio. Drie dagen later maakte Paixão tegen Sparta Rotterdam (3-0 zege) zijn Eredivisie-debuut en meteen leverde hij een assist op spits Santiago Giménez.

In het seizoen 2022-2023 speelde Paixão niet altijd vanaf het begin, maar hij groeide wel uit tot een belangrijke schakel bij Feyenoord. Scoren deed hij onder meer in de competitie-Klassieker tegen Ajax (1-1) en de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-0 zege).

Laatste update: 15 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie