‘Zij maken het verschil bij Feyenoord, misschien ook tegen NEC’

Foto: ‘Zij maken het verschil bij Feyenoord, misschien ook tegen NEC’

Feyenoord heeft dit seizoen nog één kans op een prijs, de KNVB Beker, maar dan moet NEC morgen wel opzijgezet worden in De Kuip. Regi Blinker verwacht dat Yankuba Minteh en Igor Paixão misschien wel een doorslaggevende rol gaan spelen in Rotterdam-Zuid.

‘Igor Paixão en Yankuba Minteh maken het verschil bij Feyenoord’

Als voetballer had Blinker niet zoveel op van tactiek, vertelt hij in een uitgebreid interview met De Telegraaf: “Nu nog niet, het boeit me niet zo. Ik wil bijzondere dingen zien bij aanvallers, creativiteit. Als speler was ik ook niet het type dat zich met tactiek bezig hield. Hoefde ook niet van Wim (Jansen, red.). Ik moest alleen maar bezig zijn met die back, die ik moest passeren en voetballend moest overklassen. Ik haalde alles uit de kast, ging ik tegen ze praten of keek ik hoe ik ze kon intimideren om ze uit de wedstrijd te krijgen. Dat zat ook een beetje in het karakter van de Feyenoorders in die succesjaren.”

Kijken we naar de selectie van het huidige Feyenoord, dan zijn Minteh en Paixão de ‘Blinkertjes’: “Als ik naar ze kijk, ga ik terug naar mijn eigen situatie. Met wat voor back krijgen ze te maken, gaan ze hem opzoeken? In de wedstrijd zit altijd het gevecht opgesloten tussen de buitenspeler en de back. Dat blijft voor mij fascineren.”

Er is echter wel een verschil: “Al doen zij het nu wel heel anders dan Gaston Taument en ik vroeger. Nu zoeken ze voortdurend de combinaties, komen ze naar binnen en zoekt Arne Slot als trainer naar bepaalde looplijnen en een speelstijl waarbij ze vroeg of laat vrij worden gespeeld. Dat vind ik ook wel weer knap. Ze maken in deze fase tenslotte ook het verschil en mogelijk ook in de finale zondag.”

Gaan ze het weer goed doen?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie