Feyenoord met speels gemak langs PEC

Feyenoord ligt nog altijd op koers om het puntenaantal van vorig seizoen te overtreffen. De formatie van trainer Arne Slot rekende zondagavond eenvoudig af met PEC Zwolle: 5-0.

Feyenoord-spitsen maken het verschil

Santiago Giménez keerde weer terug in de wedstrijdselectie van Feyenoord, maar werd nog niet fit genoeg geacht om te starten. Ayase Ueda kreeg om die reden de voorkeur. De Japanse spits zag zijn teamgenoot Dávid Hancko al vroeg in de wedstrijd het eerste doelgevaar creëren. PEC-doelman Jasper Schendelaar haalde zijn kopbal volgens de VAR ternauwernood van de lijn.

In de 33ste minuut kwam Feyenoord desondanks op voorsprong. Sam Kersten vergat naar voren te stappen, waardoor Ueda aan de buitenspelval van PEC Zwolle ontsnapte. De Aziaat toonde zich net als tegen Go Ahead Eagles (1-3 overwinning) trefzeker. Enkele minuten later liep de thuisploeg zelfs uit naar 2-0. Luka Ivanusec veranderde een schot van Quinten Timber met succes van richting.

Twee strafschoppen in De Kuip

Kort na rust had Feyenoord de genadeklap kunnen uitdelen. Anselmo Garcia MacNulty vloerde Ueda binnen het strafschopgebied, maar het slachtoffer wist de toegekende strafschop niet te verzilveren. In de 65ste minuut werd de Japanner afgelost door Giménez. De Mexicaan mocht kort na zijn invalbeurt meteen aanleggen voor de tweede Feyenoord-strafschop van de avond. Hij faalde niet: 3-0.

Ook na de doeltreffende strafschop van Giménez bleef Feyenoord jagen op meer doelpunten. Verdediger Lutsharel Geertruida frommelde vanuit een hoekschop zelfs nog de 4-0 binnen, waar opnieuw Giménez nummer vijf opeiste na een knappe individuele actie. Het Legioen maakte in de slotfase gretig gebruik van de mogelijkheid om Slot en zijn assistenten te bedanken voor de afgelopen jaren.

Scoreverloop: 1-0 (33′) A. Ueda, 2-0 (41′) L. Ivanusec, 3-0 (67′) S. Giménez (strafschop), 4-0 (80′) L. Geertruida, 5-0 (82′) S. Giménez