PSV-icoon: “Bang voor een leegloop?”

Foto: PSV-icoon: “Bang voor een leegloop?”

PSV is voor de 25ste keer landskampioen geworden. De Eindhovense euforie is groot, maar de vraag is of de succesploeg deze zomer intact blijft.

Willy van de Kerkhof geeft PSV-sterren advies

Willy van de Kerkhof sluit een aantal mutaties niet uit. “Een ploeg is altijd vatbaar voor verbeteringen”, vertelt hij aan Voetbal International. “Voor deze ploeg zit dat met name in de achterhoede, waar ook een vervanger voor Sergiño Dest gezocht moet worden, nu hij zwaar geblesseerd is geraakt. Aan Earnest Stewart en zijn team om dat zo goed mogelijk op te lossen. Als Johan Bakayoko vertrekt, moet er natuurlijk ook een nieuwe rechtsbuiten komen.”

“Bang voor een leegloop? Dat zou kunnen, maar ik zou de meeste spelers toch adviseren om nog minstens een jaartje te blijven”, vervolgt de oud-international. “Je gaat opnieuw de Champions League in en je bent zeker van je plaatsje in het elftal. In het buitenland is dat toch altijd maar afwachten. Kijk naar Cody Gakpo, die speelt ook niet alle wedstrijden bij Liverpool. Dat vind ik toch altijd wel heel erg zonde.”

PSV niet minder dan PSG en Milan

Ernie Brandts haakt in: “Het kan altijd beter, je kan nóg dominanter worden, maar wat valt er eigenlijk nog meer te wensen? Ik vind het al ontzettend knap wat er dit seizoen is gepresteerd, hoe vaak deze ploeg zijn wil heeft opgelegd aan de tegenstander. (…) Of er spelers klaar zijn voor een stap hogerop? Ach, wat is hogerop? Ik vind PSV al de top. Het gaat dan vooral om geld, maar ik zou verder niet weten waarom PSV minder is dan AC Milan of Paris Saint-Germain. Ik begrijp dat geld heel belangrijk is, maar ik vind het wel ontzettend jammer.”

Is een leegloop realistisch?

  • Ja
  • Nee
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie