Patrik Walemark

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Patrik Walemark

Patrik Walemark is een Zweedse vleugelaanvaller. In januari 2022 maakte de Scandinaviër de transfer naar Feyenoord, dat hem in augustus 2023 uitleende aan sc Heerenveen.

  • Walemark speelt momenteel voor sc Heerenveen
  • De aanvaller werd in 2023 kampioen van Nederland met Feyenoord
  • Hij brak in eigen land door bij Qviding FIF en BK Häcken
  • Walemark is jeugdinternational van Zweden

Clubcarrière

Walemark werd op 14 oktober 2001 geboren in de Zweedse stad Göteborg. Zijn voetbalcarrière ging van start in het shirt van Bankeryds SK, waar hij zich in de kijker speelde bij Qviding FIF. Hij doorliep de jeugdopleiding bij de club uit zijn geboortestad (‘dat voelde als een veilige plek’) en maakte daar ook zijn debuut als profvoetballer, mede door het afwijzen van aanbiedingen van Zweedse topclubs. In augustus 2019 kwam Walemark in actie tijdens de met 1-3 verloren bekerwedstrijd tegen BK Häcken.

Transfer naar Häcken

Datzelfde BK Häcken werd de nieuwe club van Walemark. In januari 2020 maakte hij de overstap naar zijn nieuwe werkgever, waar de vleugelaanvaller in twee seizoenen uitgroeide tot een publiekslieveling. Binnen een jaar had hij een verbetering van zijn contract te pakken. In 54 officiële wedstrijd maakte de Zweed twaalf doelpunten en dertien assists voor Häcken.

Scorend in een oefenduel met FC Emmen (Pro Shots)

Overstap naar Feyenoord

Walemark stond bij een heleboel clubs op de radar dankzij diens prestaties bij Häcken. In januari 2022 koos de aanvaller voor Feyenoord, dat zo’n 3,2 miljoen euro neertelde voor diens handtekening. Walemark maakte op 6 februari zijn debuut in de met 4-0 gewonnen stadsderby tegen Sparta Rotterdam door een kwartier voor tijd in te vallen.

Zijn eerste Feyenoord-doelpunt maakte Walemark op 10 april 2022. Bij een 1-3 voorsprong tegen Heracles Almelo zorgde de Zweedse buitenspeler op fraaie wijze voor de definitieve beslissing door de bal met zijn hak tot doelpunt te promoveren. Walemark wist bij Feyenoord (nog) geen vaste basisplaats te veroveren, maar mocht in 2023 wel het kampioenschap op zijn naam zetten.

Met Heerenveen in actie tegen Excelsior (Pro Shots)

sc Heerenveen

In de zomer van 2023 nam het perspectief van Walemark verder af bij Feyenoord. De Zweed mocht op huurbasis vertrekken en streek op de laatste dag van augustus neer bij competitiegenoot sc Heerenveen. In zijn eerste periode presteerden de Friezen dramatisch, waaronder een 0-3 thuisnederlaag bij diens debuut tegen Excelsior. Op 7 oktober werd de reeks nederlagen beëindigd middels een 1-1 gelijkspel tegen NEC. Walemark opende de score.


Interlandcarrière

Walemark speelde nog niet voor de nationale ploeg van Zweden. Wel mocht de aanvaller reeds debuteren voor Jong Zweden.

Laatste update: 14 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie