Winnend AZ komt goed weg tegen SC Cambuur

AZ heeft zaterdagavond een nipte overwinning geboekt op SC Cambuur. De ploeg van Pascal Jansen zette de Friese tegenstander met 1-0 opzij. Vangelis Pavlidis was weer belangrijk op het veld met het eerste doelpunt van de wedstrijd.

Na de nipte nederlaag van afgelopen week tegen Feyenoord was het voor AZ zeer belangrijk om de drie punten in Alkmaar te houden. SC Cambuur kreeg het de gehele maand februari nog niet voor elkaar om drie punten te pakken. Uitsluitend tegen NEC (0-0) ging het niet met een verliespartij naar huis.

De Alkmaarders waren de favoriet in het duel, maar kregen het in de eerste helft niet voor elkaar om vroeg op voorsprong te komen. Hoewel AZ wel de nodige kansen kreeg om de 1-0 te maken, was het telkens niet scherp voor het doel. Aan de andere kant probeerde Cambuur wat terug te doen. Beide ploegen leken af te stevenen op een gelijke ruststand, maar niets was minder waar. Vijf minuten voor de theepauze leidde Pavlidis zijn elftal naar een voorsprong in de rust.

AZ pakt nipte zege

Ook na de pauze had AZ het niet eenvoudig. De thuisploeg was nadrukkelijk op zoek naar het tweede doelpunt, maar leek daarvoor soms te graag te willen. Het zorgde onder meer voor een onnodige overtreding op het middenveld van Jordy Clasie, die daarvoor een gele kaart kreeg en geschorst is voor het volgende duel.

Amper een minuut na dat moment leek Jesper Karlsson de bevrijdende 2-0 te maken, maar vanwege een handsbal besloot de arbitrage het doelpunt af te keuren. De treffer kwam er kort daarna alsnog, want de jongeling Wouter Goes zette van dichtbij de 2-0 op het scorebord. Vlak voor tijd maakte Bjørn Maars Johnsen via een penalty de 2-1 en Mees Hoedemakers ontving in de slotfase nog een rode kaart.

Scoreverloop: 1-0 (40′) Vangelis Pavlidis, 2-0 (73′) Wouter Goes, 2-1 (85′) Bjørn Maars Johnsen

Maakt AZ dit seizoen nog kans op de landstitel?