Bizar VAR-moment beslist kelderkraker in Leeuwarden

De Video Assistant Refferee heeft vandaag bij de kelderclash tussen SC Cambuur en Fortuna Sittard een behoorlijke hoofdrol gespeeld. Bij een 1-1 stand kreeg Cambuur een penalty, maar na een VAR-ingreep ging de pingel juist naar Fortuna voor een moment iets ervoor: de Limburgers wonnen daardoor, met 1-2.

Bij Cambuur stond wederom Robbin Ruiter onder de lat; Joao Virginia is dus definitief geslachtofferd door coach Sjors Ultee. De Volendamse sluitpost mocht na een half uur spelen meejuichen na een openingstreffer van Mees Hoedemakers, die op aangeven van Daniël van Kaam binnenschoot. De Friezen speelden verder erg wisselvallig en na rust was Fortuna beter.

VAR draait overuren

In minuut 74 kwam de beloning, dankzij de VAR. in eerste instantie kreeg juist Cambuur een penalty en Rodrigo Guth daarbij rood, maar de VAR greep in omdat er vlak daarvoor aan de overkant een overtreding werd gemaakt op Burak Yilmaz, door Doke Schmidt: scheidsrechter Manschot ging daarin mee, Yilmaz benutte de pingel: 1-1.

Al snel erna leek Thomas Buitink ook de 1-2 te maken, maar de aanvaller stond buitenspel. In minuut 84 was het alsnog raak via Iñigo Córdoba. In de blessuretijd gaf Manschot nog een penalty aan Cambuur na een vermeende overtreding van doelman Ivor Pandur op Remco Balk, maar die werd door de VAR wéér teruggedraaid. En dus bleef het bij 1-2 voor Fortuna.

Scoreverloop: 1-0 (31′) Mees Hoedemakers, 1-1 (74′) Burak Yilmaz (strafschop), 1-2 (84′) Iñigo Córdoba

187+
Keert Van Gaal bij Ajax terug als hoofdtrainer?
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?