Iñigo Córdoba

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Iñigo Córdoba

Iñigo Córdoba is een Spaanse vleugelaanvaller. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van Athletic Bilbao naar Fortuna Sittard.

  • Córdoba speelt momenteel voor Fortuna Sittard
  • De aanvaller kwam eerder uit voor Athletic Bilbao, Deportivo Alavés en Go Ahead Eagles
  • Hij is een voormalig jeugdinternational van Spanje

Clubcarrière

Iñigo Córdoba Querejeta werd op 13 maart 1997 op de wereld gezet in Bilbao. De linksbenige aanvaller werd opgenomen in de jeugdopleiding van Athletic Bilbao, waar hij het volledige traject wist te doorlopen. Op jonge leeftijd deed hij ervaring op bij Bilbao Athletic (tweede elftal) en zusterclub CD Baskonia.

Debuut voor Bilbao

Córdoba maakte op 20 augustus 2017 zijn debuut in de hoofdmacht van Athletic Bilbao. Vor de voetbaltrots van Baskenland mocht hij vlak voor tijd invallen tegen Getafe (0-0). Vier dagen later mocht de aanvaller zelfs in de basis starten tijdens de voorronde Europa League-wedstrijd tegen Panathinaikos (1-0 zege). In de loop van het seizoen 2017-2018 liep zijn aandeel op naar 41 officiële wedstrijden voor Bilbao, waarvoor hij op 9 april 2018 zijn eerste doelpunt maakte tegen Villarreal (1-3 zege).

In de seizoenen 2018-2019 (vijf assists) en 2019-2020 (één doelpunt, vijf assists) bleef Córdoba meedraaien met de A-selectie van Athletic Bilbao. De aanvaller bleef in de eerste helft van 2020-2021 echter steken op drie schamele wedstrijden, waaronder een invalbeurt tegen Real Madrid (3-1 nederlaag).

Als huurling naar Alavés

Athletic Bilbao besloot Córdoba in januari 2021 voor een half jaar te verhuren aan Deportivo Alavés. Op 5 januari maakte de aanvaller zijn debuut in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Real Valladolid. In de daaropvolgende maanden liep zijn teller op naar slechts zeven wedstrijden. Dat was deels toe te schrijven aan een knieblessure, waardoor de laatste serie wedstrijden aan zijn neus voorbij ging.

Sterke start in Deventer

In de zomer van 2021 werd Córdoba door Athletic Bilbao verhuurd aan Go Ahead Eagles, dat ook een optie tot koop bedong. De Bask debuteerde op 11 september in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. In Leeuwarden verloor zijn nieuwe team met 5-2, maar hij pikte wel meteen zijn eerste doelpunt mee. Elf dagen later scoorde Córdoba eveneens in de thuiswedstrijd tegen PSV (1-2 nederlaag). Met acht doelpunten beleefde de linkspoot een goede eerste seizoenshelft in Deventer.

Córdoba wist deze lijn onvoldoende door te trekken in de tweede helft van het seizoen 2021-2022. Hij besloot het seizoen met twaalf doelpunten in 35 officiële wedstrijden. Eén van zijn doelpunten maakte de linksbuiten in de halve finale van de KNVB Beker, maar net als eerder dat seizoen stapten de Eindhovenaren als winnaar van het veld (1-2). De optie tot koop werd niet gelicht door Go Ahead Eagles.

Juichen voor Fortuna Sittard (Pro Shots)

Transfervrij naar Fortuna

In de zomer van 2022 verkreeg Córdoba een transfervrije status. Hij besloot Nederland trouw te blijven door zich te verbinden aan Fortuna Sittard, waar de aanvaller op 6 augustus debuteerde in de thuiswedstrijd tegen Ajax (2-3 nederlaag). Zijn eerste doelpunt in Limburgse dienst maakte hij op 22 oktober in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (1-1). Fortuna beleefde een wisselvallig seizoen, maar met vijf doelpunten en vier assists had Córdoba wel een aandeel in het realiseren van lijfsbehoud.

Het seizoen 2023-2024 verliep moeizaam voor Córdoba. In de eerste seizoenshelft produceerde hij geen enkel doelpunt voor Fortuna Sittard, maar op 28 januari 2024 brak hij dan toch de ban. Op bezoek bij FC Volendam betekende dat meteen de winnende treffer (0-1).


Interlandcarrière

Córdoba speelde voor een aantal vertegenwoordigende jeugdelftallen van Spanje, waaronder de Onder 23-selectie. Voor het hoogste jeugteam mocht de aanvaller tweemaal opdraven. Hij debuteerde met een doelpunt en een assist in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Slowakije (5-1 overwinning).

Laatste update: 30 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie