Ajax bijt zich wéér stuk op zijn grote angstgegner

Foto: Ajax bijt zich wéér stuk op zijn grote angstgegner

Ajax speelde eerder dit seizoen al met 0-0 gelijk in eigen huis tegen Go Ahead Eagles, vandaag in De Adelaarshorst ging het nóg minder voortvarend met de Amsterdammers tegen hun angstgegner. Het werd, en niet eens onterecht, 2-1 voor Kowet.

Trainer Erik ten Hag moest het bij zijn rentree aan de Vetkampstraat doen zonder onder meer Jurriën Timber en Remko Pasveer. Ook zat Noussair Mazraoui – niet helemaal fit – op de bank, en dus begon Ajax met André Onana, Perr Schuurs en Devyne Rensch in de basis. Dat de vastigheden daarmee verdwenen was werd al heel erg snel duidelijk. In de eerste helft was Go Ahead simpelweg de betere partij.

De bekroningen daarvoor kwamen in de minuten 18 en 45+3. Inigo Cordoba opende al vroeg de score; een schot van de Spanjaard vloog via een schutterende Daley Blind pardoes binnen achter Onana. Ajax bracht er bar weinig tegenover en slikte op slag van rust dus zelfs ook een tweede tegentreffer: aan het kanon stond oud-PSV’er Philippe Rommens, op aangeven van captain Luuk Brouwers.

Diezelfde Brouwers ging een kwartier na rust wel behoorlijk in de fout; een verkeerde terugkopbal resulteerde in een buitenkansje voor Steven Berghuis, die koelbloedig afrondde. Met Mazraoui, Danilo, Gravenberch en Kudus als invallers in de ploeg wist Ajax nauwelijks échte doelkansen te creëren. Ook in de zes toegevoegde minuten niet. En dus won Eagles erg verrassend van de koploper, waar inmiddels toch wel een kleine vormdip te bespeuren valt.

Bomvol programma

In Deventer kan nu de focus op de volgende kraker; woensdagavond in de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen PSV. Een dag later gaat Ajax op bezoek bij AZ, dat op zijn beurt vandaag al won van Feyenoord. Op de ranglijst staan de hoofdstedelingen nog twee punten voor op PSV.

Scoreverloop: 1-0 (18′) Inigo Cordoba, 2-0 (45+3′) Philippe Rommens, 2-1 (63′) Steven Berghuis

Ondanks deze zeperd wordt Ajax nog simpel kampioen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik moet het nog maar zien..
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie