Getafe

Madrid

Prijzenkast

1x Segunda División B

Het laatste nieuws over Getafe

Getafe is een Primera División-club uit de Spaanse hoofdstad Madrid. De club werd op 8 juli 1983 opgericht en speelt haar thuiswedstrijden in het Coliseum Alfonso Pérez, dat een kleine achttienduizend plaatsen telt.

  • Getafe werd in 1983 opgericht
  • Thuiswedstrijden worden afgewerkt in het Coliseum Alfonso Pérez
  • De bijnaam van de club luidt ‘Azulones’
  • Getafe heeft een reputatie opgebouwd met onsportief spel

Het resultaat is heilig

Getafe maakte na de oprichting in 1983 een geweldige ontwikkeling door. De club, gevestigd in een gelijknamige voorstad van Madrid, werd in de eerste drie seizoenen telkens kampioen en wist in het seizoen 1986-1987 als nummer zes ook meteen door te stoten naar de Segunda División B. Op het derde niveau van Spanje eindigde Getafe zeven seizoenen op rij in de topzes, maar pas in 1994 volgde een beloning in de vorm van promotie naar de Segunda División A.

Getafe kreeg op het tweede niveau van Spanje voor het eerst te maken met serieuze tegenwind. In plaats van bovenin mee te draaien moest de club plotseling zien te overleven. Dat lukte in het seizoen 1994-1995 door als achttiende te eindigen, maar in het daaropvolgende seizoen volgde alsnog een terugkeer naar het tweede niveau door een negentiende plaats op de ranglijst. Een herkansing in de periode 1999-2001 leverde een vergelijkbare prestatiecurve op.

Ook na de promotie van 2002 speelde Getafe maar twee seizoenen in de Segunda División A, maar ditmaal had dat een positieve reden. In 2004 schreef de Madrileense club geschiedenis door te promoveren naar de Primera División. Getafe sloeg geenszins een modderfiguur op het hoogste niveau van Spanje door zich tot de degradatie van 2016 te handhaven op dit podium met zelfs een zesde plaats in 2010. In 2007 werd ook de bekerfinale bereikt na een 4-0 zege op FC Barcelona, maar Sevilla bleek in de finale nipt te sterk (1-0).

Getafe – Ajax in 2020

In 2016 degradeerde Getafe uit de Primera División, maar keerde binnen een jaar alweer terug. Getafe wist in de daaropvolgende seizoenen ook Europese kwalificatie af te dwingen. Na het Europese debuut in het seizoen 2007-2008 (uitgeschakeld in de kwartfinale van de UEFA Cup) kraaide de Madrileense club in het seizoen 2019-2020 victorie door Ajax, een jaar eerder nog bijna finalist in de Champions League, uit te schakelen in de Europa League. Internazionale bleek in de daaropvolgende ronde met 0-2 te sterk.

Laatste update: 5 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie