‘Voormalig Twente-topschutter staat voor Premier League-transfer’

Foto: ‘Voormalig Twente-topschutter staat voor Premier League-transfer’

Enes Ünal kan een mooie transfer maken naar Bournemouth. De Getafe-spits is felbegeerd in de Engelse kustplaats. De gesprekken tussen Getafe krijgen dan ook serieus gestalte, meldt Fabrizio Romano op X.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Ünal maakte in het seizoen 2016/17 furore in de Eredivisie

Het weer zal er een stuk minder zijn, maar het voetbal in de Premier League is een mooi doel voor Ünal. De Turkse spits was tot 2017 speler van Manchester City, maar speelde nooit voor The Citizens. De aanvaller werd in zijn vroege carrière constant verhuurd door City, maar is in Spanje ondertussen prima gesetteld. Hij speelde voor Levante, Villareal en nu voor Getafe. In dienst van laatstgenoemde scoorde hij 36 doelpunten en leverde hij tien assists af.

Mocht de transfer doorgang vinden, heeft Bournemouth een leuk clubje voormalig Eredivisie-spelers verzameld. Bij Bournemouth staan Marcos Senesi (ex-Feyenoord), Milos Kerkez (gekocht van AZ), Luís Sinisterra (ex-Feyenoord), Justin Kluivert (ex-Ajax) en Dominic Solanke (ex-Vitesse) onder contract.

Nederland maakte in 2016 kennis met Ünal toen hij in de tweede seizoenshelft van het seizoen 2015/16 in dienst van NAC trad. In slechts 14 duels voor De Parel van het Zuiden wist de Turk negen keer te scoren. Dat wekte de interesse van FC Twente, dat hem in het volgende seizoen huurde van Manchester City. Ünal scoorde in 33 duels 19 keer voor de Tukkers. Hij eindigde die jaargang op plaats vijf in de topscorers lijst van de Eredivisie.

Ken jij Ünal nog?

  • Zeker, fenomeen!
  • Uh… niet echt
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie