‘Juventus gaat voor Manchester United-banneling’

Foto: ‘Juventus gaat voor Manchester United-banneling’

Juventus werkt achter de schermen aan de komst van Mason Greenwood, zo maakt La Gazetta dello Sport bekend. Voorlopig is er echter nog geen witte rook te zien.

Interesse van Juventus in Greenwood

Waar Manchester United het met Greenwood had gehad, is hij er bij Getafe wél in geslaagd om indruk te maken. De 22-jarige voetballer speelde dit voetbaljaar in de Spaanse competitie 24 wedstrijden en was daarin goed voor zes doelpunten en vijf assists, waarmee hij aan de verwachtingen voldoet.

Zijn prestaties van dit seizoen hebben Juventus overtuigd. De Italianen staan na 29 speelronden op de derde positie in de Serie A en hebben moeite met scoren (Juventus maakte 44 doelpunten en kreeg er 23 tegen). Met Greenwood hoopt het deze zwakte te kunnen oplossen.

Eenvoudig zal het voor Juventus echter niet worden om Greenwood te contracteren. Waar een grootste gedeelte van zijn transferrechten ‘gewoon’ bij Manchester United ligt, heeft Getafe het overige deel in handen. Het betekent dat Juventus met beide partijen om de tafel zal moeten zitten.

Atlético Madrid en Barcelona willen hem ook

De inschatting van de Italiaanse topclub is echter dat zijn komst haalbaar is. Zo heeft Greenwood in Engeland nog een contract tot medio 2025 en zal Manchester United naar verwachting graag afscheid van hem willen nemen. Met de interesse van Atlético Madrid en FC Barcelona meegenomen, zal Juventus echter wel haast moeten maken.

Past Greenwood bij Juventus?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie