‘Mason Greenwood gaat toptransfer maken’

Foto: ‘Mason Greenwood gaat toptransfer maken’

Na de (vermeende) mishandeling van zijn vriendin verdween Mason Greenwood van de voetbalradar, maar inmiddels timmert de 22-jarige Engelsman weer hard aan de weg bij het Spaanse Getafe. En het is absoluut niet uitgesloten dat hij binnenkort een toptransfer gaat maken.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Mason Greenwood naar Atlético Madrid?

Greenwood speelt dan wel in LaLiga, eigenlijk is hij nog altijd eigendom van Manchester United. Een terugkeer naar Old Trafford zit er vermoedelijk niet in, wegens alles wat er gebeurd is, maar volgens MARCA is er een andere Europese grootmacht die de jonge aanvaller maar wat graag vast wil leggen: Atlético Madrid.

Toch lijkt Getafe een soort eerste optie te hebben. Clubeigenaar Ángel Torres liet onlangs namelijk weten: “Wij houden alle opties open, zelfs om hem te behouden. We zijn heel blij met Greenwood. We zouden hem zelfs kunnen kopen, maar er is nog niet gesproken over een prijs.” De aanvaller ligt tot medio 2025 vast bij The Red Devils en vertegenwoordigt een marktwaarde van ‘slechts’ 7,5 miljoen euro.

Bordalás

Getafe-trainer José Bordalás zei vorige week over zijn ‘pupil’: “Greenwood is een bijzondere speler met veel talent. Als hij weer op honderd procent is, zullen we pas weten wat zijn echte niveau is. Hij heeft alle voorwaarden om in de top te spelen.”

Voor de Spanjaard was het eigenlijk een verrassing dat Greenwood beschikbaar was: “Eerst dachten we dat het niet klopte, maar hij bevestigde dat het echt zo was. Hij had andere opties, hij kon bijvoorbeeld ook in de Serie A spelen, maar er waren veel clubs die het niet aandurfden vanwege wat er allemaal was gebeurd. Uiteindelijk hebben we hem met veel moeite naar Getafe kunnen halen.”

Mooie transfer?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie