Stunt Eagles blijft uit: eerste bekerfinale PSV in 9 jaar

Foto: Stunt Eagles blijft uit: eerste bekerfinale PSV in 9 jaar

PSV staat voor het eerst in negen jaar weer in de finale van de KNVB Beker. Tegen het fanatieke Go Ahead Eagles kwamen de Eindhovenaren nog op achterstand, maar de topclub kwam terug mede door een rode kaart aan de kant van de thuisploeg. Uiteindelijk liet PSV na een ruime overwinning te boeken, al zegevierde het wel.

Deventer keek reikhalzend uit naar deze halve finale van de beker. Afgelopen weekend won het al op de Adelaarshorst van Ajax en in de competitie maakte de ploeg Kees van Wonderen het PSV eerder ook al knap lastig. In tegenstelling tot het duel met de Amsterdammers waren Bas Kuipers en Giannis Botos weer terug. PSV begon met Érick Gutiérrez in plaats van Yorbe Vertessen. Voor Cody Gakpo kwam ook deze wedstrijd te vroeg en hij ontbrak in de selectie.

PSV had al snel het initiatief en kreeg hier en daar mogelijkheden. Joey Veerman speelde sterk en strooide met passjes, maar de ploeg van Roger Schmidt kon de wedstrijd maar niet openbreken. Behoorlijk tegen de verhouding in viel de goal aan de andere kant.

Ibrahim Sangaré leed slordig balverlies op het middenveld. Luuk Brouwers bezorgde vervolgens de bal bij Ragnar Oratmangoen, die met een prachtige voorzet vanaf links op de proppen kwam. De PSV-defensie had Iñigo Córdoba uit het oog verloren, die knap tegendraads binnenkopte. Doelman Joël Drommel verzuimde uit te komen, terwijl de voorzet toch erg lang onderweg was.

Dramatische minuten voor Eagles

Eagles probeerde de voorsprong mee de kleedkamer in te nemen, maar op slag van rust ging het helemaal mis. Tegen Sparta ontpopte Mauro Júnior zich nog tot de grote man voor PSV en ook dit keer was de Braziliaan belangrijk. Hij zette voor, waarbij Eran Zahavi van dichtbij kon intikken. Niet veel later brak de Israëliër door en moest Joris Kramer aan de noodrem trekken. Scheidsrechter Pol van Boekel gaf eerst geel, maar na ingrijpen van de VAR veranderde de kleur van de kaart naar rood.

Zo stonden de gastheren er ineens slecht voor bij aanvang van de tweede helft. PSV trapte het gaspedaal in en weer liet Mauro zich gelden. Hij schoot raak, terwijl Zahavi in de ban van het schot stond. De spits stond daarbij net buitenspel, waardoor de treffer niet doorging. Eagles, dat twee defensieve wissels had doorgevoerd in de rust, kon zich enkel toeleggen op verdedigen en hield het nog een aardige tijd voor. Twintig minuten voor tijd was het uitblinker Veerman die een duit in het zakje deed. De winteraanwinst kon zo doorlopen en probeerde ogenschijnlijk voor te geven, maar keeper Andries Noppert liet de bal knullig door zijn benen glippen.

PSV had weinig meer te duchten van Eagles. Invaller Carlos Vinícius scoorde nog na een corner, maar maakte daarbij een overtreding. Net daarvoor hadden zowel Veerman als Madueke het aluminium geraakt. De topclub verzuimde verder uit de lopen, waardoor het op papier spannend bleef. Van een echt Deventer offensief was geen sprake meer. Zo mag PSV voor het eerst in negen jaar mag  weer naar De Kuip voor de bekerfinale. Toen verloren ze van AZ, een jaar ervoor wonnen ze de laatste dennenappel tegen Heracles Almelo. In de eindstrijd nemen de Brabanders het op tegen AZ of Ajax, die morgen tegen elkaar strijden.

Scoreverloop: 1-0 (36′) I.Córdoba, 1-1 (43′) E.Zahavi, 1-2 (69′) J.Veerman

Wint PSV eindelijk weer de beker?

  • Ja
  • Nee
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:10
41+
‘Hoofdpijndossier Ajax kan opgelost worden in Frankrijk’
15:50
8+
Willem II gaat met oude bekende als technisch directeur Eredivisie in
15:31
23+
‘Zeer verrassende Tuchel-wending bij Bayern’
15:11
34+
‘United vindt Ten Hag-opvolger in Premier League’
15:00
14+
Anderlecht wordt KAMPIOEN van België | Vraag van Aad
14:46
59+
‘Prachttransfer lonkt voor Yuki Sugawara’
14:30
167+
Fabrizio Romano deelt slecht transfernieuws voor Feyenoord
14:17
427+
‘Feyenoord stort als kaartenhuis in elkaar’
14:00
368+
Waarom PSV Ibiza-zuipfestijn verkiest boven fair competitieslot
13:49
149+
“Nuri Sahin is heel goed, geloof me”
13:35
41+
Emotionele Mbappé zwaait af: “Mijn bloed hiervoor gegeven”
13:20
172+
‘Geen MLS, maar andere bestemming voor Lozano’
13:03
74+
Koeman heeft nieuwe assistent beet: ‘Had maar tien seconden nodig’
12:47
151+
Maduro: ‘Sommige dingen kan ik niet op tv zeggen, maar…’
12:33
68+
Edgar Ié reageert op bizar gerucht over ‘persoonsverwisseling’
12:17
97+
Valentijn Driessen verbaast lief en leed
12:00
851+
Berghuis staat bij Ajax voor afscheid
11:47
198+
Sneijder kraakt PSV-kritiek: “Wat een onzin!”
11:30
149+
Farioli oogst lof bij broer Brian Brobbey: “Echt een goede trainer”
11:15
255+
‘Ajax weerspreekt Farioli-akkoord’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie