Willem II gaat met oude bekende als technisch directeur Eredivisie in

Foto: Willem II gaat met oude bekende als technisch directeur Eredivisie in

Willem ll gaat met Tom Caluwé als technisch directeur de Eredivisie in. De kampioen van de KKD strikte de Belg voor twee jaar met de optie voor nog een derde. Caluwé keert met deze move terug op het oude nest.

Willem II strikt Tom Caluwé als nieuwe technisch directeur

Caluwé kwam als speler tussen 2000 en 2006 uit voor de Tilburgers en speelde 182 duels voor Willem ll. Daarna kwam hij in Nederland nog uit voor FC Utrecht. Na zijn spelerscarrière keerde de momenteel 46-jarige zuiderbuur terug bij zijn oude liefde KV Mechelen. Eerst als assistent-trainer en later als sportief directeur. Onder zijn bewind promoveerde Mechelen naar de hoogste afdeling en won het verrassend de beker. In het seizoen 2021/22 werd Caluwé door de Vereniging van Belgische proftrainers uitgeroepen tot beste technisch directeur van België.

‘Toewerken naar stabiele Eredivisie-toekomst’

Later toog Caluwé naar Club Brugge en Zulte-Waregem. Nu vindt hij het tijd voor een terugkeer naar de Tricolores. “Het voelt hartstikke goed om terug te zijn op het oude nest”, reageerde hij via de clubkanalen. “De club en de stad voelen vertrouwd aan en er ligt een heel mooie uitdaging. Willem II is weer terug op het niveau waar het thuishoort en ik kijk ernaar uit om met de club toe te werken naar een goede en stabiele toekomst in de Eredivisie.”

Caluwé volgt Martin van Geel op, die sinds het vertrek van Teun Jacobs in september de honneurs waarnam. Van Geel was de afgelopen periode zowel algemeen als technisch directeur, maar gaat Willem II deze zomer verlaten. 

Gaat hij voor een sterke Willem ll-selectie zorgen?

  • Ja, veel vertrouwen in
  • Ze gaan het heel moeilijk krijgen…
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie