‘Zeer verrassende Tuchel-wending bij Bayern’

Foto: ‘Zeer verrassende Tuchel-wending bij Bayern’

Er komt mogelijk een verrassende wending als het gaat om het trainerschap van Bayern München. Zo zou Thomas Tuchel mogelijk toch aanblijven als eindverantwoordelijke van Bayern München. Duitse media melden dat dit een serieuze optie is, zeker aangezien verschillende belangrijke spelers Tuchel zouden steunen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Het aanblijven van Thomas Tuchel bij Bayern München lijkt plotseling realistisch

Het zou een bijzondere draai zijn van Der Rekordmeister. Drie maanden geleden werd bekendgemaakt dat Tuchel aan het eind van het seizoen plaats moest maken. Dit gebeurde na een aantal slechte resultaten in een korte periode. Ondanks dat duidelijk werd dat Bayern geen prijs zou pakken, zijn de resultaten recent wel verbeterd. Zo was het nog dicht bij de finale van de Champions League.

Moeizame zoektocht

De zoektocht naar een nieuwe trainer loopt echter weinig voorspoedig. Bayern hoopte de succestrainer van kampioen Bayer Leverkusen, Xabi Alonso, weg te kunnen kapen maar slaagde daar niet in. Volgens Duitse media ging ook een streep door drie andere namen: Ralf Rangnick blijft bondscoach van Oostenrijk, Oliver Glasner van Crystal Palace zou te duur zijn en voor oude bekende zou er binnen de club te weinig draagvlak zijn.

Bild schrijft dat plots het aanblijven van Tuchel weer een reële optie is. Volgens de berichtgeving sprak het bestuur daar maandag nog over. De 50-jarige oefenmeester staat er goed op bij de spelers, en is ook populair bij de fans. Sky Sports meldt dat de sfeer in de kleedkamer dat het niet altijd goed was dit seizoen, maar dat ze veel geleerd hebben van Tuchel. Spelers als Thomas Müller, Manuel Neuer, Leroy Sane, Harry Kane, Eric Dier en Jamal Musiala zouden willen dat hij blijft. Erevoorzitter Uli Hoeness haalde recent nog flink uit naar Tuchel, waar de trainer niet van gediend was. Het is de vraag of de trainer nog wil werken zo lang Hoeness zich met de club bemoeit.

Moet Tuchel blijven?

  • Ja, blijft een goede coach
  • Nee, niet doen
634+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie