Tuchel neemt woorden Hoeness hoog op: “Dit raakt mij als trainer”

Foto: Tuchel neemt woorden Hoeness hoog op: “Dit raakt mij als trainer”

Thomas Tuchel is not amused over de kritiek die hij kreeg van Bayern München-erevoorzitter Uli Hoeness. Het clubicoon stelde dat hij en de trainer totaal niet op de zelfde lijn zaten voetbalinhoudelijk. Zo zou Tuchel niet bezig zijn met het beter maken van de huidige spelers, maar enkel vragen om nieuwe aankopen.

Bayern München-trainer Thomas Tuchel reageert geprikkeld na kritiek Uli Hoeness

Tuchel is bezig met zijn laatste weken bij Bayern als trainer. Dit tot spijt van de supporters, die deze week een petitie openden in de hoop dat de oefenmeester langer zou blijven. Hoeness liet juist weten minder gecharmeerd te zijn van Tuchel. “We kunnen het goed vinden, maar hij denkt anders over voetbal. Hij denkt dat hij van spelers als Alphonso Davies, Pavlovic en Jamal Musiala geen betere voetballers kan maken. Hij wil alleen nieuwe spelers kopen. Ik denk dat je juist samen moet werken en vertrouwen moet geven”, klonk Hoeness kritisch tegenover de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“Aangetast in mijn eer”

Zaterdagmiddag werd Tuchel vlak voor de thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt geconfronteerd door Sky Sports. “Dit is staat zo ver af van de realiteit, dat ik niet eens weet wat ik daarop moet zeggen… Ik ben aangetast in mijn eer als trainer. Als we de afgelopen vijftien jaar met deze technische staf iets hebben bewezen is het wel dat we jonge spelers, en zeker uit de eigen opleiding, altijd een kans geven. Ik snap niet dat deze spelers in een verkeerde context worden aangehaald, het is nergens op gebaseerd.”

Normaal gesproken zou Tuchel niet reageren, maar aangezien Hoeness nog steeds verbonden is aan de club als voorzitter van de raad van toezicht, voelde hij zich toch geroepen te reageren. “Omdat de uitspraken afkomstig zijn van onze baas en het vier dagen voor onze wedstrijd tegen Madrid is, krijgt het een andere lading. Dit raakt mij in mijn diepste begrip als trainer. Vorige week mocht Lovro Zvonarek (18 jaar, red.) nog invallen als beloning voor zijn inzet op de training”, aldus Tuchel. “Maar als ik dit moet slikken, dan moet het maar.”

Goede reactie van Tuchel?

  • Ja, kon echt niet wat Hoeness zei
  • Nee, hij moet professioneel blijven
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie